Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Новини державної реєстрації

    В Україні запроваджено поетапне введення в дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» прийнятого 05 грудня 2019 року, що спрямований на запровадження низки антирейдерських заходів та встановлення дієвих запобіжників щодо захисту майнових прав власників і користувачів земельних ділянок.

    З 16 липня 2020 року починають діяти нововведення, що стосуються поновлення договору оренди землі.

    Законом внесені зміни до Земельного Кодексу України та ряду інших законодавчих актів, які унеможливлюють неправомірне заволодіння землями, у тому числі шляхом подвійної реєстрації договорів оренди земельних ділянок, які використовуються сільськогосподарськими підприємствами, захоплення майна сільськогосподарських підприємств (будівель і споруд, сільськогосподарської техніки, урожаю, інших матеріальних активів).

    Із головних змін можна виділити декілька:

    1. Власник нерухомого майна, в тому числі земельної ділянки, одностороннім правочином може встановити вимогу щодо нотаріального посвідчення договору, предметом якого є нерухоме майно, або його частина, а також скасувати таку вимогу – така вимога щодо обов’язковості нотаріального посвідчення договору нотаріально посвідчується та підлягає державній реєстрації як обтяження у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

    2. Продовження дії договору оренди земельної на таких же самих умовах і на той же самий строк здійснюється автоматично, якщо договір оренди землі має умову про його автоматичне поновлення та орендована земельна ділянка не належить до земель державної або комунальної власності - інформація про автоматичне поновлення правочинів обов’язково вноситься до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно під час проведення державної реєстрації такого права.

    3. Дата закінчення договору оренди землі обчислюється від дати його укладання, а право оренди земельної ділянки виникає з дати державної реєстрації  такого права.

    4. Зобов’язання державних реєстраторів прав перевіряти не тільки відомості у Державному реєстрі прав на нерухоме майно, а й наявність відповідних відомостей у Державному земельному кадастрі.

    5. Зобов’язання державного реєстратора прав залишати без  розгляду заяву про державну реєстрацію прав на нерухоме майно, якщо кадастровий номер земельної ділянки відсутній у Державному земельному кадастрі.

     

    Завідувач сектора державної реєстрації

    районної державної адміністрації                                                                                                 Юлія МАТВЄЄВА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання