Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ УЧАСНИКІВ АТО

    Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації повідомляє, що згідно бюджетної програми «Заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» Ви маєте можливість пройти професійну адаптацію, за  професії «Водій автотранспортних засобів». Навчання здійснюється за рахунок державних коштів.

    Військовослужбовці, що приймали участь в АТО одночасно мають право на професійну адаптацію. Професійна адаптація — заходи, спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь учасників АТО шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

    Постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 № 432 затверджено Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (далі — Порядок).

    Дію Порядку поширено на колишніх військовослужбовців, що приймали участь в АТО, і яким установлено один із таких статусів:

    • учасника бойових дій;
    • особи з інвалідністю внаслідок війни;
    • учасника війни;
    • постраждалого учасника Революції Гідності.

         Для отримання послуг з професійної адаптації вам необхідно письмово звернутись до управління соціального захисту населення із заявою та документами:
    – копія індивідуальної програми реабілітації (для інвалідів війни);
    – копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, або учасника війни, що засвідчена підписом власника;
    – копія документа, що підтверджує безпосередню участь в АТО або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення АТО у період її проведення, що засвідчена підписом учасника АТО.

    Строк професійного навчання визначають робочі навчальні плани та робочі навчальні програми – не більше 12 місяців у разі організації навчання за робітничими професіями. Строк підвищення кваліфікації -навчання на курсах цільового призначення установлено з урахуванням мети і складності навчання і становить не більше 500 годин.

    Для отримання більш детальної інформації необхідно звернутись до управління соціального захисту населення Богодухівської районної державної адміністрації за адресою: м. Богодухів, вул. Чернієнка, б.6, 2 поверх, каб.14. Довідки за телефоном: (05758) 3-33-23.

     

     

    Начальник управління                                                                                                          Наталія  ЖИЖИРІЙ


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання