Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    16 липня - День ухвалення Декларації про державний суверенітет України

    Шановні богодухівці!

    16 липня 1990 року Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.

    Цей документ започаткував сучасний етап українського державотворення, став переломною віхою в історії нашого народу.Його прийняття стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.

    Декларація стала тією цінністю, яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на Декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.

    Декларацією про державний суверенітет були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій тадотримання прав ісвобод громадян, верховенство права. Принципи, проголошені у даному документі, закарбовані у положеннях чинної Конституції України та слугують для нас правовим і моральним орієнтиром у справі розбудови незалежної європейської Української держави.

    Вітаю вас, богодухівці, із 30-ою річницею проголошення суверенітету України. Бажаю вам міцного здоров’я, добра і злагоди на довгі щасливі роки під мирним небом України!

    З повагою.

    Голова Богодухівської

    районної державної адміністрації                                                                                              Анатолій РИСЦОВ


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання