Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олексій Кучер провів відеозустріч з Послом Європейського Союзу в Україні

    З Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом голова ХОДА обговорив питання соціально-політичної ситуації в області, децентралізації та укрупнення районів і подальшого розвитку співпраці.
       
        Відкриваючи зустріч, керівник області подякував пану послу за підтримку, яку надає Європейський Союз Україні, зокрема, в питаннях боротьби із COVID-19. Центральною темою розмови стали децентралізація та прийдешні місцеві вибори в Україні.
       
        «Процеси децентралізації в нас тривають. Проводиться реформа адміністративно-територіального устрою. Слід зазначити, що ці вибори будуть першими після того, як остаточно будуть сформовані всі територіальні громади. 25 жовтня вперше відбудуться вибори до низки громад. Для нас це є дуже важливим. До процесу децентралізації в Україні доклав зусиль і Європейський Союз, і ми вдячні за цю допомогу», - відзначив Олексій Кучер.
       
        Голова Представництва Європейського Союзу в Україні наголосив, що хід реформи децентралізації є дуже важливим – у першу чергу, в частині сприйняття цих процесів людьми.
       
        «Я сам з тієї країни, де адміністративна реформа територій, можу сказати, тягнулася десь 15 років. Ніколи не буває легко об’єднатися, тому що є питання ідентичності між людьми, і є те, що люди думають або думали один про одного, є якісь звички. Якщо ця реформа буде успішно імплементована в ці часові рамки, то це буде дійсно успіхом для вашої країни», - сказав Матті Маасікас.
       
        Голова ХОДА наголосив, що під час процесу децентралізації великі зусилля були прикладені до комунікації всіх пов’язаних із цим процесом питань. І це дозволило уникнути значної кількості конфліктів.
       
        «На жаль, не всі територіальні громади на Харківщині об’єднались добровільно. Після 1 січня ми вимушені були самостійно приймати рішення щодо об’єднання декількох громад. Але у нас таких була незначна кількість. При цьому ми проводили комунікацію з представниками громад, і на сьогодні хвилювання з цього приводу вже відсутні. Усі громади, що створені в області, - спроможні, й це головне», - підкреслив Олексій Кучер.
       
        Під час онлайн-розмови голова ХОДА та Посол Європейського Союзу домовились зустрітися особисто після пом’якшення карантинних заходів.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання