Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Моніторинговий візит

    29 липня заступник голови районної державної адміністрації Рамаз ГАМБАРАШВІЛІ разом з головним спеціалістом служби у справах дітей районної державної адміністрації Ольгою ШЕВЧЕНКО, директором районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталією ЧУЙКО та директором КУ «Богодухівський інклюзивно-ресурсний центр» Богодухівської районної ради Оленою КОНОНЕНКО здійснили моніторинг дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду та виховання, а також вивчення потреб сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та сімей, що належать до вразливих груп населення.
       
        Мета візиту - проаналізувати причини потрапляння дитини в інтернат і оцінити, чи є в сім’ї потенціал та бажання зберегти дитину в сім`ї, порівнявши інформацію, що міститься в документах, із даними, отриманими під час візитів.
       
        Щороку діти з інтернатів їдуть на канікули додому. Але не така їх кількість одночасно, як це сталося в умовах пандемії. Ситуація, що склалася, дає нам реальний шанс зрозуміти нарешті причини потрапляння дітей в інтернатні установи. Чи повинні діти туди повертатися? Чи справді всі ці сім’ї не можуть впоратися з власними дітьми і виховувати їх? Чи всі з цих дітей мають інвалідність або якісь складні діагнози? Які медичні, соціальні, освітні послуги їм необхідні, і яких із них у громаді не надають? Яких заходів треба вжити і які послуги розвивати?
       
        Сподіваємося, що завдяки нашим спільним діям уже 1 вересня в заклади інституційного догляду повернеться менша кількість дітей.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання