Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району

    10 серпня під головуванням голови  районної державної адміністрації Анатолія РИСЦОВА відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району з питання щодо поточної епідеміологічної ситуації  на території Богодухівського району.

    Як зазначено на комісії, на даний час епідемічна ситуація з COVID-19 в Богодухівському районі загострилась. 3а останній тиждень (03.08.2020-09.08.2020) в районі лабораторно підтверджено 19  випадків захворювання на COVID-19. Показник захворюваності перевищує рекомендований критерій (12,0 на 100 тис. населення) майже в 4 рази, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків.На зростання захворюваності вплинуло недотримання населенням вимог адаптивного карантину (масковий режим, соціальне дистанціювання, тощо), збільшення міграційних процесів, що сприяло значному розповсюдженню збудника, та збільшення кількості обстежень.

    З урахуванням обговорення місцева комісія вирішила:

    1. Відповідно   до    норм    постанови     Кабінету    Міністрів    України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» та у зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації на території Богодухівського району на період до 17 серпня 2020 року  заборонити:

    - проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше ніж 100 осіб та більше однієї особи на 20 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід;

    - роботу після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

    - відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

    - діяльність спортивних залів, фітнес-центрів;

    - проведення закладами охорони здоров’я району планових заходів з госпіталізації, крім:

    надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

    надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

    надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

    проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

    Також буде посилено контроль за дотриманням маскового режиму, витримування соціальної дистанції, виконання заходів дезінфекції підприємствами, які надають послуги з забезпечення діяльності громадського транспорту, мережами супермаркетів, магазинів, підприємствами громадського харчування, розважальними закладами, тощо.

    «У разі відповідності епідемічної ситуації в районі критеріям визначеним постановою Кабінету Міністрів України  протягом семи днів поспіль місцевою комісію буде прийняте рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів», -  зазначив Анатолій РИСЦОВ.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання