Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району

    21 серпня під головуванням голови районної державної адміністрації Анатолія РИСЦОВА відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району з питання щодо встановлення «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки на території Богодухівського району.
       
        Як зазначено на комісії, на цей час, на території Богодухівського району склалася вкрай напружена епідемічна ситуація з COVID-19. 3 06.08.2020-19.08.2020 в районі лабораторно підтверджено 58 випадків захворювання на COVID-19.
       
        Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, перевищує 50 відсотків.
       
        На зростання захворюваності вплинуло недотримання населенням вимог адаптивного карантину (масковий режим, соціальне дистанціювання, тощо), збільшення міграційних процесів, що сприяло значному розповсюдженню збудника, та збільшення кількості обстежень.
       
        На сьогодні в районі на обліку 65 активних хворих, які можуть бути джерелом інфекції для оточуючих, з них 41 перебувають на самоізоляції вдома. Основна кількість таких хворих скупчена у м. Богодухів, що при недотримані вимог ізоляції сприяє подальшому розповсюдженню інфекції.
       
        З урахуванням обговорення місцева комісія вирішила:
       
        Для забезпечення виконання карантинних заходів «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, згідно норм постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з урахуванням змін внесених постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 року № 712 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2020 року № 331 і від 22 липня 2020 року № 641» відповідно до зонування епідемічних загроз, визначеного протоколом № 24 від 20 серпня 2020 року Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Богодухівського району на період до 31 серпня 2020 року забороняється:
       
        1.1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.
       
        1.2. Перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні;
       
        1.3. Самовільно залишати місця самоізоляції.
       
        1.4. Відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).
       
        1.5. Роботу після 24-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
       
        1.6. Проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більш як 20 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів.
       
        1.7. Проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 220 осіб та більше однієї особи на 10 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід.
       
        1.8. Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів.
       
        1.9. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.
       
        1.10. Проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:
       
        надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
       
        надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
       
        надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
       
        надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
       
        проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.
       
        1.11. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення.
       
        1.12. Перевезення пасажирів автомобільним (крім таксі) транспортом у міському, приміському, міжміському, міжрайонному сполученні у кількості більш як 50 відсотків кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначених в реєстраційних документах на цей транспортний засіб, за умови розсадки пасажирів з вільним місцем поруч, спереду, позаду.
       
        1.13. Приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі.
       
        1.14. Діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання