Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У ХОДА обговорили заходи щодо збереження об’єктів культурної спадщини регіону

    Селекторна нарада відбулась 28 серпня під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Грицькова.
       
        За його інформацією, на території Харківської області налічується 9430 пам’яток, з них 6896 пам’яток археології, 2465 пам’яток історії та 69 пам’яток монументального мистецтва.
       
        «Одним з пріоритетних завдань пам’яткоохоронного законодавства є збереження об’єктів культурної спадщини, зокрема, шляхом укладання охоронних договорів», - зазначив Євгеній Грицьков.
       
        За словами директорки Департаменту культури і туризму ХОДА Людмили Терещенко, станом на сьогодні лідерами регіону за оформленням таких договорів є Сахновщинський, Валківський, Лозівський, Балаклійський, Золочівський, Дергачівський, Богодухівський, Борівський, Дворічанський, Ізюмський, Кегичівський, Куп’янський, Печенізький, Шевченківський.
       
        «Також хочу звернути увагу керівництва наступних районів , яким необхідно активізувати роботу у цьому напрямку, це Зміївський, Нововодолазький та м. Первомайський, якими не відпрацьовувалося питання укладення охоронних договорів взагалі, - сказала Людмила Терещенко. - Інші райони надсилали проєкти договорів й вони знаходяться в процесі доопрацювання».
       
        Також під час заходу обговорили питання визначення першочергових охоронних заходів та пріоритетних пам’яток, які потребують невідкладних ремонтних (реставраційних) робіт, необхідність здійснення погодження документації із землеустрою з органом охорони культурної спадщини у випадках, визначених Земельним кодексом України, та необхідність розроблення історико-архітектурних опорних планів історично населених міст Харківської області.
       
        Людмила Терещенко зазначила, що наразі відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2001 р. № 878 «Про затвердження Списку історично населених місць України» на території Харківської області визначено 16 історично населених місць. Та лише у трьох з них оформлено історико-архітектурні опорні плани.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання