Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПРОВЕДЕННЯ ПІЛОТНОГО ПРОЕКТУ ЗІ СТВОРЕННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ ДЕРЖАВНОГО АГРАРНОГО РЕЄСТРУ

    Пунктом 1 Указу Президента №837/2019 від 8 листопада 2019 року «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» передбачено «запровадження механізмів державної підтримки щодо підвищення фінансової спроможності фермерів та малих сільськогосподарських виробників, зокрема створення пілотного проекту електронного фермерського реєстру».

      За підтримки Європейського Союзу та Світового Банку у період з 05.02.2020 року до 21.02.2020 року було реалізовано перший етап пілотного проекту із запуску та функціонування Державного аграрного реєстру. Пілотний проект було проведено у координації з Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства України.

      З урахуванням цього досвіду та найкращих світових практик, було розроблено та 30 березня 2020 року зареєстровано у Верховній Раді України законопроект №3295 «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів України щодо функціонування Державного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції». Законопроектом пропонується визначати Державний аграрний реєстр як державну автоматизовану інформаційну систему збирання, обліку, накопичення, оброблення та надання інформації про виробників сільськогосподарської продукції. Крім того, законопроектом передбачається, що Державний аграрний реєстр буде функціонувати на наступних принципах:

    -       Єдності методології ведення Державного аграрного реєстру;

    -       Об’єктивності, достовірності, актуальності та повноти відомостей у Державному аграрному реєстрі;

    -       Відкритості та доступності відомостей Державного аграрного реєстру, законності їх одержання, поширення і зберігання;

    -       Відсутності дублювання відомостей інших реєстрів, кадастрів та інформаційних систем;

    -       Обов’язковості електронної інформаційної взаємодії Державного аграрного реєстру з іншими державними реєстрами та кадастровими, що містять відомості про виробників сільськогосподарської продукції;

    -       Документування всіх відомостей Державного аграрного реєстру;

    -       Захищеності інформації Державного аграрного реєстру від несанкціонованого доступу.

      Передбачається, що ведення Державного аграрного реєстру буде відбуватись за рахунок коштів Державного бюджету України, шляхом добровільного внесення виробниками сільськогосподарської продукції достовірних відомостей про себе, та відображення актуальних відомостей у Державному аграрному реєстрі в порядку його електронної інформаційної взаємодії з іншими державними реєстрами та кадастрами. При цьому, виробники сільськогосподарської продукції, що внесли відомості про себе до Державного аграрного реєстру набудуть такі права:

    -       На отримання державної підтримки на основі інформації, що міститься в Державному аграрному реєстрі, без надання відповідних відомостей в паперовій формі;

    -       На отримання інформації щодо себе з Державного аграрного реєстру;

    -       На використання інформації, що міститься в Державному аграрному реєстрі, в тому числі інформації.

      Держателем аграрного реєстру є Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Програмне забезпечення Аграрного реєстру розміщене на сервері Мінекономіки із відповідним рівнем захисту.

      Доступ до інформації стосовно виробника аграрної продукції, який бере участь в Державному аграрному реєстрі, матиме лише безпосередньо такий виробник. Перевірка при наданні доступу здійснюється за допомогою цифрового електронного підпису, що виключає можливість доступу сторонніх осіб до інформації про виробника. 

      Порушують ваші права? Ви потребуєте допомоги в судах,  і не маєте грошей на адвоката  - звертайтеся в Богодухівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п'ятницю з 08-00 до 17-00,  за адресою: м. Богодухів, вул. Покровська, 5. тел. (05758) 3-01-82, 3-03-25.

      Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання