Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Олексій Кучер зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом ІР Афганістан в Україні

    Під час зустрічі, яка відбулась 10 вересня, сторони обговорили питання співробітництва в економічній, культурній, сільськогосподарській та науковій сферах.
       
        На початку заходу голова ХОДА ознайомив дипломата з потенціалом та досягненнями області. Зокрема, він виділив три найважливіші напрямки: промисловість, сільське господарство, сфера IT-індустрії та бізнесу.
       
        «Окрім цього, необхідно зазначити, що Харківщина - це науковий регіон. Тут величезна кількість вишів і навчальних закладів. Звісно, що ми цим пишаємося і в цьому напрямку маємо великий потенціал», - сказав Олексій Кучер.
       
        У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Афганістан в Україні Валі Монавар зазначив, що це перший його офіційний візит у регіон, проте він вже має домовленості про зустрічі з харківськими освітянами та іншими організаціями для налагодження співробітництва між двома країнами.
       
        «Думаю, що ця зустріч - це тільки початок, знакова зустріч для того, щоб розвивати бізнесові і торговельні контакти між нашими країнами, - зауважив посол. - Зараз торгові обороти між нашими країнами складають усього 4 млн доларів, але хотілося б, щоб до кінця року вони були примножені до 40 млн, а далі пройшли через бар’єр у 100 млн».
       
        За словами Валі Монавара, відносини двох країн мають перспективи розвитку в технічному та військовому співробітництві, а також у сфері освіти й сільського господарства. Крім того, він зауважив, що наразі активно розвиваються стосунки двох держав й на дипломатичному рівні.
       
        На завершення Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Афганістан в Україні зауважив, що обов’язково буде сприяти розвитку культурних традицій двох держав.
       
        «У Харківському та Одеському регіонах є потужна афганська діаспора, і наше завдання - розвивати співпрацю між нашими країнами в культурі та освіті, щоб вона була на різних рівнях: як студентства, так і викладачів», - сказав Валі Монавар.
       
        Керівник області пообіцяв підтримувати ініціативи дипломата в розвитку культурних та економічних стосунків двох країн. Олексій Кучер також повідомив, що за результатами зустрічі ХОДА підготовить лист з конкретними пропозиціями щодо співробітництва та надішле його на адресу Посольства ІР Афганістан в Україні.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання