Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Лікарні Харківської області отримали 16 нових апаратів ШВЛ

    24 вересня голова ХОДА передав медичним закладам медичне обладнання, яке було придбано обласним коштом.
       
        «Ми передаємо медичне обладнання публічно, щоб жителі області бачили та знали, що ми робимо для боротьби з коронавірусом. Адже досить багато запитань надходить про те, що робиться у зв’язку з таким серйозним поширенням коронавірусу, з антирекордами, які зараз є в регіоні, - зазначив Олексій Кучер. - Ми передаємо зараз велику партію обладнання - 16 апаратів ШВЛ, які були закуплені коштом обласного бюджету.
       
        Передаються вони обласним інфекційним лікарням: 8 - дорослій, 4 - дитячій. Ще 4 - для чорнобильської лікарні».
       
        Відповідаючи на питання щодо забезпеченості медичних закладів медичним обладнанням, засобами індивідуального захисту та ліками, очільник області зазначив, що на даний час обласні медичні заклади мають усе необхідне для боротьби з COVID-19, при цьому в області проводиться постійна робота для забезпечення медзакладів сучасним обладнанням, а медиків - ЗІЗами.
       
        Так, голова ХОДА повідомив, що найближчим часом регіон придбає ще 20 ШВЛ-апаратів.
       
        «Ми закуповуємо зараз конкретно одну марку ШВЛів, щоб лікарям було легше працювати з ними», - відзначив Олексій Кучер.
       
        Директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов подякував за додаткове медичне обладнання для лікарні та додав, що воно буде встановлено у палатах інтенсивної терапії 2-го відділення.
       
        «Апарати штучної вентиляції легенів як раз зараз необхідні нам для того, щоб допомагати хворим з тяжким перебігом коронавірусної інфекції, - зазначив Павло Нартов. - Частину апаратів ми встановимо у палатах інтенсивної терапії у другому відділенні, там є 10 кисневих місць з ліжками».
       
        Також Павло Нартов сказав, що після зміни маршруту пацієнта 16 вересня вдалося значно розвантажити інфекційку. Наразі на стаціонарному лікуванні перебувають 226 пацієнтів, 11 з них - у реанімації.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання