Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Голова ХОДА закликав жителів області чітко виконувати вимоги адаптивного карантину

    За минулу добу діагноз «коронавірусна інфекція» підтвердили у 289 жителів Харківщини.
       
        Коментуючи ситуацію з розповсюдженням COVID-19 у Харківській області, Олексій Кучер нагадав, що 24 вересня відбуватиметься чергове визначення зон адаптивного карантину. Керівник області повідомив: у регіоні сподіваються, що Харківщина не потрапить до «червоної» зони. Зараз керівництво ХОДА робить все задля стабілізації епідситуації в регіоні.
       
        «Принагідно хочу звернутись до наших жителів: будь ласка, дотримуйтесь простих правил: носіння маски, соціальна дистанція та відсутність скупчень, особливо - в нашому громадському транспорті», - нагадав голова ХОДА.
       
        Він також відзначив, що найнебезпечнішим з точки зору поширення коронавірусу залишається громадський транспорт.
       
        «Кожної доби в громадському транспорті проїжджає від 1 до 2 млн осіб. Ми всі знаємо, яким чином «дотримуються» в громадському транспорті карантинних заходів», - сказав Олексій Кучер.
       
        Він повідомив, що питання медичного забезпечення жителів регіону в умовах пандемії є одним з головних пріоритетів обласної влади. Зараз відкриваються додаткові лікарні для прийому пацієнтів з COVID-19, нещодавно було затверджено новий маршрут пацієнта, який дозволив розвантажити обласну інфекційку.
       
        За словами заступника голови ХОДА Тараса Пастуха, до боротьби з коронавірусом зараз активно приєдналось місто Харків. Спочатку відкрили 13-ту та 17-ту лікарні, нещодавно до прийому пацієнтів залучили й 25-ту міську лікарню.
       
        «Зараз вона вже уклала договір з НСЗУ, розпочалось фінансування, - сказав Тарас Пастух. - Ми робимо все для того, щоб лікарня була забезпечена засобами індивідуального захисту, які ми передали з обласного резерву на базі екстреної допомоги. Зараз проходить частина закупівель для поповнення резерву області всіма необхідними засобами індивідуального захисту».
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання