Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    2021 рік в Україні стане початком створення цифрової держави. Президент

    Це Володимир Зеленський заявив, відкриваючи Diia Summit у Києві.
       
        Він нагадав, що амбітна мета створення «Держави у смартфоні» була вписана рік тому в його перевиборчу програму як кандидата в Президенти.
       
        «Та вже за рік у Apple Store та Google Play громадяни України змогли завантажувати мобільний додаток «Дія». Отримувати дозволи в електронному кабінеті забудовника. Не відходячи від комп’ютера, реєструвати ФОП за 15 хвилин, тобто відкривати власну справу швидше, ніж у більшості країн світу. Користуватись сервісом «єМалятко» та отримувати послуги за однією заявою в пологовому будинку або онлайн. Вже за рік ми стали четвертою країною Європи, яка має цифрові водійські права, та першою країною у світі, що має цифровий паспорт», – зауважив Володимир Зеленський.
       
        «Від мене – невеликий спойлер. 2021 рік стане початком входження країни у режим paperless. Тобто – жодних паперів. Це стосується всіх державних органів виконавчої влади, і що найважливіше – жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців, необхідних для отримання тих чи інших державних послуг», – заявив Президент України.
       
        Глава держави зауважив, що створення цифрової держави – це складний, але важливий процес, який супроводжується спротивом системи, застарілим законодавством, скепсисом і часто невірою. Але цей шлях пройшли всі сміливі, революційні проєкти світу.
       
        «Рік тому держава у смартфоні була лише нашою мрією. Сьогодні, коли мобільним додатком «Дія» користується 5 мільйонів громадян, – це вже точно початок нової реальності. Реальності, де Україна буде цифровою, сучасною та комфортною для людей», – сказав Володимир Зеленський.
       
        Він зазначив, що цифровізація також сприятиме потужному економічному розвитку держави, адже частка цифрової економіки у світі стрімко зростає.
       
        «Кілька тижнів тому я підписав указ про створення сприятливих умов для розвитку в Україні ІТ-індустрії. Крім цього, невідкладним визначено законопроєкт щодо «Дія. Сіті». Це унікальна історія, за якою буде створено спеціальну юридичну та економічну зону для креативної економіки. І ми чекаємо на його ухвалення парламентом якомога швидше», – наголосив Президент.
       
        Цифровізація та використання ІТ-технологій удвічі прискорює розвиток бізнесу, зазначив, зі свого боку, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
       
        «Для України – це насправді цивілізаційний вибір, коли ми можемо прискоритися й наздогнати цивілізовані держави швидкими темпами. Звичайно, це економіка. Це колосальний інвестиційний ресурс. Цифровізація дає змогу вивільнити мільйони людиногодин», – наголосив очільник уряду.
       
        Голова Національного банку України Кирило Шевченко зазначив, що банківська система сьогодні перебуває «на передовій» цифрової трансформації. Він наголосив, що НБУ напрацював декілька алгоритмів відкриття банківського рахунку без фізичної присутності клієнта.
       
        «З минулого тижня до цього додалася ще одна можливість. Це можна зробити через мобільний додаток «Дія». Наш наступний крок – дозвіл відкривати банківські рахунки за можливістю електронного паспорта», – констатував голова Нацбанку.
       
        За його словами, через захищені канали клієнти зможуть передавати свої дані з додатка «Дія», і банки матимуть змогу відкривати відповідні рахунки.
       
        Під час саміту Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров зауважив, що зручність «Держави у смартфоні» містить державні послуги онлайн, інтернет-покриття, цифрову освіченість українців та збільшення кількості ІТ-компаній.
       
        Він зауважив, що державні онлайн-послуги вже заощадили 495 млн грн українцям та дали 2 млрд грн додаткових надходжень через ліквідацію «податкових скруток».
       
        Михайло Федоров повідомив, що в наступному місяці планується спрямувати на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо «Дія. Сіті», який спрямований на створення найкращих умов для ІТ-креативної індустрії.
       
        Віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації також презентував оновлений додаток «Дія 2.0», роботу програми «єМалятко» онлайн, електронні послуги у сфері будівництва тощо.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання