Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    День захисника України та Українського козацтва

    В історії нашої Батьківщини є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, а також й державне свято - День захисника України. Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих трьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.
       
        З цієї нагоди 13 жовтня у районному будинку культури відбулись урочисті заходи. Керівники району, міста зібрались, щоб засвідчити свою повагу й подякувати почесним гостям свята - тим, хто у різні часи стояв на захисті нашої Батьківщини, і, хто сьогодні на сході країни відстоює спокій нашого спільного дому – України, її територіальну цілісність та незалежність.
       
        Голова районної державної адміністрації Анатолій РИСЦОВ подякував військовим, учасникам антитерористичної операції, добровольцям та ветеранам за мужність, звитягу та самовіддану працю в ім’я миру та майбутнього. Кандидат в депутати Харківської обласної ради Анна ЛЮБЧИЧ побажала усім мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє Української держави.
       
        Хвилиною мовчання гості та запрошені вшанували пам’ять борців за волю та незалежність України.
       
        З нагоди Дня захисника України нагороджено грамотами та подяками Богодухівської районної державної адміністрації та Богодухівської районної ради військовослужбовців військової частини А7286, військового комісаріату, поліції, ДСНС, учасники бойових дій, АТО (ООС) та тих, які продовжують працювати задля зміцнення нашої держави в господарствах району. Також медаллю «За військову службу Україні» нагороджено Дмитра АНДРУЩЕНКА (посмертно).
       
        У виконанні вокального гурту «Голосисті» в дарунок нашим захисникам звучали пісні.
       
        По закінченню урочистої частини керівництво району та міста, присутні та запрошені поклали квіти до пам’ятного знака борцям за незалежність і свободу України.
       
        Відзначення Дня захисника України пройшло у дусі патріотизму, любові до України та незнищенної віри у мир на нашій землі.
       
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання