Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району

    19 жовтня під головуванням заступника голови  районної державної адміністрації Рамаза ГАМБАРАШВІЛІ відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району з питання щодо поточної епідемічної ситуації  на території Богодухівського району.

    Як зазначено на комісії, в  Богодухівському районі епідемічна ситуація з  COVID-19 залишається напруженою,  зберігається  тенденція  до  зростання захворюваності. За останні 2 тижня (02.10.2020 - 15.10.2020)   лабораторно підтверджено  120  випадків захворювання на COVID-19, що складає 322,3 на 100 тис. населення. Темп приросту показників за останній тиждень склав 92,68%: 212,18 на 100 тисяч населення проти 110,12 за попередній тиждень (02.10.2020-08.10.2020).

    Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації   пацієнтів   з   підтвердженим випадком COVID-19, перевищує  50 відсотків.

    На зростання захворюваності вплинуло недотримання населенням вимог адаптивного карантину (масковий режим, соціальне дистанціювання, тощо), збільшення міграційних процесів, що сприяло значному розповсюдженню збудника, та збільшення кількості обстежень.

    На сьогодні в районі на обліку 151активних хворих, які можуть бути джерелом інфекції для оточуючих, з них 115 перебувають на самоізоляції вдома.

    Основна кількість таких хворих скупчена у м.Богодухів (116 осіб), що при недотримані вимог ізоляції сприяє подальшому розповсюдженню інфекції.

    За результатами доповідей, з урахуванням обговорення, відповідно до рекомендацій Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 37 від 15 жовтня 2020 року) та враховуючи протокольне рішення позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних   ситуацій Харківської області (протокол № 30 від 15 жовтня 2020 року), місцева комісія вирішила:

    1. Запровадити з 00-00 годин 19 жовтня 2020 року на території Богодухівського району карантинні заходи, визначені «червоним» рівнем епідемічної загрози, згідно з   постановою   Кабінету   Міністрів   України  від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) крім визначених підпунктами: 1 (в частині що стосується регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним, залізничним транспортом у міському сполученні), (в частині що стосується посадки пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення), 2 (в частині що стосується дошкільних навчальних закладів), 5 (в частині що стосується приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), 6 (в частині що стосується приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах), 8 (в частині що стосується приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення) пункту 15 вищезазначеної постанови Кабінету Міністрів України.

    2. Запровадити канікули у закладах загальної середньої освіти Богодухівського району з 15 по 30 жовтня 2020 року.

    3. Обмежити роботу торгово-розважальних центрів з 20-00 до 7-00 (крім відділів продовольчої групи).

    4. Обмежити роботу з 20-00 до 7-00 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо).

    5. Обмежити роботу з 20-00 до 7-00 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

    6. Заборонити роботу спортивних залів, фітнес-центрів тощо (окрім стадіонів на відкритому повітрі).

    7. Заборонити приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності.

    8. Заборонити відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

    9. Заборонити проведення  дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

    10. Заборонити перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

    11. Заборонити  перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, без посвідчення про взяття на облік бездомної особи, довідки про звернення за захистом в Україні.

    12. Заборонити самовільно залишати місця самоізоляції.

    13. Заборонити відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).

    14. Заборонити здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

    15. Заборонити відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

    16. Заборонити відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більше ніж 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

    17. Заборонити  проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

    надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;

    надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;

    надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;

    надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;

    проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

    18. Заборонити приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі.

    19. Заборонити діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.

    На вході до передбачених цим пунктом закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.

    Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання