Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району

    26 жовтня під головуванням заступника голови  районної державної адміністрації Рамаза ГАМБАРАШВІЛІ відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району з питання щодо поточної епідемічної ситуації  на території Богодухівського району.

    Як зазначено на комісії, в  Богодухівському районі епідемічна ситуація з  COVID-19 продовжує загострюватися,  зберігається  тенденція  щодо  зростання захворюваності. За останні 2 тижня (09.10.2020 - 22.10.2020)   лабораторно підтверджено  142  випадки захворювання на COVID-19, що складає 381,39 на 100 тис. населення.

    З 23.10.2020 по 25.10.2020 зареєстровано ще 35 випадків, що підтверджує тенденцію щодо зростання захворюваності.

    Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації   пацієнтів   з   підтвердженим випадком COVID-19, перевищує  50 відсотків.

    На зростання захворюваності вплинуло недотримання населенням вимог адаптивного карантину (масковий режим, соціальне дистанціювання, тощо), збільшення міграційних процесів, що сприяло значному розповсюдженню збудника, та збільшення кількості обстежень.

    На сьогодні в районі на обліку 160активних хворих, які можуть бути джерелом інфекції для оточуючих, з них 132 перебувають на самоізоляції вдома.

    Основна кількість таких хворих скупчена у м.Богодухів (115 осіб), що при недотримані вимог ізоляції сприяє подальшому розповсюдженню інфекції.

    За результатами доповідей, з урахуванням обговорення, відповідно до рекомендацій Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 39 від 23 жовтня 2020 року) та враховуючи протокольне рішення позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних   ситуацій Харківської області (протокол № 31 від 23 жовтня 2020 року), місцева комісіявирішила:

    1. Відповідно до постанови Кабінету   Міністрів   України  від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) продовжити адаптивний карантин на території Богодухівського району до 31 грудня 2020 року.

    2. Запровадити з 00-00 годин 26 жовтня 2020 року на території Богодухівського району, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки, карантинні заходи, визначені «червоним» рівнем епідемічної загрози, згідно з   постановою   Кабінету   Міністрів   України  від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної  хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

    3. Відповідно до рекомендацій Державної комісії з питань техногенно-екологічної   безпеки на   надзвичайних   ситуацій  заборонити з 00.00 годин  26 жовтня 2020 року:

    3.1. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури.

    3.2. Приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.

    3.3. Роботу спортивних залів, фітнес-центрів тощо (окрім стадіонів на відкритому повітрі).

    3.4. Відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

    4. Враховуючи поточну епідемічну ситуацію на території Богодухівського району дозволити з 00.00 годин 26 жовтня 2020 року:

    4.1. Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом у міському сполученні, крім перевезення легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років, службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за два дні органи Національної поліції.

    4.2. Посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.

    4.3. Роботу дошкільних навчальних закладів.

    4.4. Роботу з 7-00 до 20-00 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо).

    4.5. Роботу торгово-розважальних центрів з 7-00 до 20-00 (відділи продовольчої групи без обмежень).

    4.6. Роботу з 7-00 до 20-00 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

    4.7. Роботу (без обмежень у часі) суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом торговельної діяльності, діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

    4.8. Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.

    5. Наголосити, що станом на 26 жовтня 2020 року діє повна заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів) тощо.

    Відповідальність за недотримання карантинних заходів несе власник розважального закладу (нічного клубу) або організатор розважальних заходів.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання