Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Тільки прозорим і відкритим способом необхідно визначати новий склад Конституційного Суду. Президент

    На цьому наголосив Володимир Зеленський у спецвипуску програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.
       
        «Усі через мікроскоп будуть дивитися: а хто ж потрапив у новий склад Конституційного Суду», – заявив Глава держави.
       
        Володимир Зеленський вважає, що призначення суддів не має відбуватися за квотами, зокрема, від Президента чи парламенту. «Я й пропонував, щоб був незалежний відбір суддів. Щоб гарантували спостерігачі чи учасники комісії, яка буде засідати й відбирати цих суддів. У мене немає бажання, я не хочу впливати на Конституційний Суд. Хоча, якби я впливав, у них не було б такого рішення. Але все одно я не хочу. Я не хочу мати жодної пропозиції щодо тієї чи іншої кандидатури. Я прийшов з іншого життя, де немає ніяких відносин із суддями. Тому я можу тільки їх погодити, якщо пропозиції були напрацьовані нашими професіоналами разом з партнерами. Я можу звернутися до правоохоронців з проханням перевірити їхню доброчесність і погодити. Все», – наголосив Президент.
       
        Глава держави уточнив, що після перезавантаження Конституційного Суду робота нових суддів повинна відповідати принципам доброчесності.
       
        «Щоб вони захищали Україну, захищали кожного з нас, усіх звичайних громадян і Конституцію України. І не купували землю в Криму й після цього її ще й не декларували», – наголосив він.
       
        Водночас Володимир Зеленський переконаний, що найкращим виходом з конституційної кризи є добровільна відставка всього нинішнього складу КСУ.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання