Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Субсидія на опалювальний сезон 2020-2021

    Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання):

    заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики;

    декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики;

    довідки про доходи - у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру;

    копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності);

    договір наймання (оренди) житла (у разі наявності).

    Громадянам, яким з травня на літній періодвже призначено субсидію або було її перепризначено автоматично, у жовтні на опалювальний сезон 2020-2021 (з 16 жовтня по    15 квітня) її розмір буде перераховано з урахуванням опалення на підставі інформації, внесеної заявниками особисто при останньому заповненні заяви та декларації.

    Тому звертаємо увагу, що при автоматичному подовженні дії субсидії заявникам слід поставитися з особливою відповідальністю до наданої ними раніше інформації про склад сім’ї, фактично проживаючих осіб, інше та вчасно повідомляти про всі зміни.

    При розрахунку субсидії на опалювальний період доходи будуть враховані за  I-II квартали2020 року.

    Нагадуємо, що відповідно до ПостановиКабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Проспрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витратна оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива»громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

    зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств;

    зміни соціального статусу членів домогосподарства;

    зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

    зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

    зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

    зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;

    набуття  будь-ким із складу домогосподарства або членом сім’ї особи із складу домогосподарства права власності на транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопедаі причепа);

    здійснення купівлі або іншим законним способом набуття будь-ким із складу домогосподарства або членом сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплати (одноразово) будь-яких послуг (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень.

     У разі зміни складу зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім’ї члена домогосподарства, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання подаються нові заява та декларація.

    Всі дані отримувачів субсидій передаються до Міністерства соціальної політики для верифікації – там перевіряється інформація про доходи, виїзд за кордон, здійснення купівлі, яка перевищує 50 тис. грн., володіння транспортними засобами до 5 років з дати випуску та інше.

    Прохання з відповідальністю віднестися до надання інформації у зазначені терміни, оскільки, відповідно до п.119 Положенняпро порядок призначення житлових субсидій, якщо громадянин не повідомив про вищезазначені обставини протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення, надання раніше призначеної житлової субсидії припиняється.

    Житлову субсидію після подання нових заяви та декларації може бути призначено лише на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон за рішенням комісії.

    Сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається громадянином.У разі відмови громадянина добровільно повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії питання про її примусове стягнення вирішується у судовому порядку.

    Також нагадуємо, що на цей час триває прийом документів для призначення субсидії на тверде паливо та скраплений газ на 2020 рік.

       Отримати детальну інформацію щодо порядку, умов, термінів призначення житлової субсидії та записатись на прийом до спеціалістаможна за телефоном (05758) 3 21 28.

     

    Управління соціального захисту населення

    Богодухівської районної державної адміністраціїї


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання