Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Голова ХОДА провів зустріч з Послом Республіки Корея в Україні

    Олексій Кучер і Квон Кі Чанг обговорили спільні проєкти, які можуть бути реалізовані в Харківській області. Серед них - відкриття в нашому регіоні виробництва медичних товарів і засобів захисту для боротьби з COVID-19.
       
        Голова ХОДА зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні під час робочої поїздки до Києва 4 листопада. Олексій Кучер розповів Квон Кі Чангу про пріоритети розвитку Харківської області та сфери, які є найбільш перспективними для економічного співробітництва.
       
        «Наші ключові напрямки - це агросектор, промисловість і IT-сектор. У сфері сільського господарства цього року ми вийшли на провідні позиції в Україні. Промисловість у цілому створює 70% прибутку в області. Що стосується IT-сектора, то ми регіон, який найбільш динамічно розвивається в цьому напрямку в Україні», - акцентував керівник області.
       
        Пан посол зазначив, що Харківська область найбільш відома своїм потенціалом у сфері важкої промисловості, підприємств оборонпрому, а також аерокосмічної сфери.
       
        «Для мене важливі, в першу чергу, економічна взаємодія та інвестиції», - сказав Квон Кі Чанг.
       
        Він також запропонував керівнику ХОДА розглянути можливість участі Харківської області в проєкті, який планує реалізувати в Україні консорціум корейських компаній.
       
        «Вони зараз ведуть переговори з Львівським регіоном щодо виробництва медичної екіпіровки і товарів, пов'язаних з коронавірусом. Якщо у вас є бажання, ваш регіон може долучитися до цього діалогу», - зазначив посол Республіки Корея.
       
        Йдеться про можливе будівництво на території області фабрики з виробництва медичних товарів. Олексій Кучер повідомив про намір Харківської області взяти участь у проєкті.
       
        Також під час зустрічі обговорили перспективи подальших переговорів з корейськими компаніями, які зацікавлені інвестувати в економіку Харківської області. Олексій Кучер запросив Квон Кі Чанга відвідати Харківщину для продовження діалогу, і пан посол підтвердив свій візит - після покращення епідеміологічної обстановки в країні.
       
        Джерело інформації: Сайт Харківської обласної державної адміністрації
       


    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання