Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району

    06 листопада під головуванням  голови районної державної адміністрації Анатолія РИСЦОВА відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Богодухівського району з питання щодо поточної епідемічної ситуації на території Богодухівського району.

    Як зазначено на комісії, в    Богодухівському районі епідемічна ситуація з  COVID-19 продовжує загострюватися,  зберігається  тенденція  щодо  зростання захворюваності. За останні 2 тижня (23.10.2020 - 05.11.2020)   лабораторно підтверджено  134  випадки захворювання на COVID-19, що складає 379,8 на 100 тис. населення.

    На зростання захворюваності вплинуло недотримання населенням вимог адаптивного карантину (масковий режим, соціальне дистанціювання, тощо), збільшення міграційних процесів, що сприяло значному розповсюдженню збудника, та збільшення кількості обстежень.

    На сьогодні в районі на обліку 166активних хворих, які можуть бути джерелом інфекції для оточуючих, з них 107 перебувають на самоізоляції вдома.

    Основна кількість таких хворих скупчена у м.Богодухів (135осіб), що при недотримані вимог ізоляції сприяє подальшому розповсюдженню інфекції.

    За результатами доповідей, з урахуванням обговорення, відповідно до рекомендацій Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 41 від 06 листопада 2020 року) та враховуючи протокольне рішення позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних   ситуацій Харківської області (протокол № 33 від 06 листопада 2020 року), місцева комісіявирішила:

    1. Запровадити з 00-00 годин 09 листопада 2020 року на території Богодухівського району, додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого», «жовтого» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки, карантинні заходи, визначені «червоним» рівнем епідемічної загрози,  згідно з   постановою   Кабінету   Міністрів   України  від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної   хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

    2. Відповідно до рекомендацій Державної комісії з питань техногенно-екологічної   безпеки   на   надзвичайних   ситуацій  заборонити з 00.00 годин  09 листопада 2020 року:

    2.1. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів початкових класів (1-4 клас), учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців) та перевести на дистанційне навчання заклади загальної середньої освіти (крім учнів 1-4 класів).

    2.2. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури.

    2.3. Приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.

    2.4. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення  за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового  контролю стану здоров’я відвідувачів.

    2.5. Відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання.

    2.6. Відвідування гуртків у закладах загальної середньої та позашкільної освіти.

    3. Враховуючи поточну епідемічну ситуацію на території Богодухівського району дозволити з 00.00 годин 09 листопада 2020 року:

    3.1. Регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом у міському сполученні, крім перевезення легковими автомобілями, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не більше п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років, службовими та/або орендованими автомобільними транспортними засобами підприємств, закладів та установ за умови забезпечення водіїв та пасажирів під час таких перевезень засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння.

    3.2. Посадку пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.

    3.3. Роботу закладів дошкільної освіти за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я вихованців.

    3.4. Роботу з 7-00 до 22-00 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо).

    3.5. Роботу з 7-00 до 22-00 суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення.

    3.6. Роботу (без обмежень у часі) суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом торговельної діяльності, діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень.

    3.7. Провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.

    3.8. Відвідування   учнями    Богодухівської    дитячої    музичної   школи ім. В.Т.Борисова за умови дотримання в ній відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів.

    4. Наголосити, що станом на 06 листопада 2020 року діє повна заборона на проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів) тощо.

    Відповідальність за недотримання карантинних заходів несе власник розважального закладу (нічного клубу) або організатор розважальних заходів.


       
       

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання