Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Пам’ятаємо завжди і віддаємо шану мужності. На Богодухівщині вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав

    Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна. І далі продовження віршованих поетичних рядків - Геройство. Біль. Дочасна сивина. Прокляття чаша випита до дна. Жорстока тиша. Вибухоподібна.

    Ці слова про - Афганську війну. Брудну. Неоголошену… Та хіба війни бувають чистими? Будь-яка несе смерть, каліцтво. Вдягає жалобу в тисячі сердець: сердець матерів, наречених, дружин, дітей. У війни холодні очі, свій рахунок, своя безжальна арифметика.

    Традиційно 15 лютого на Богодухівщині у центрі дитячої та юнацької творчості вшанували пам’ять про загиблих воїнів-афганців. Виступаючи перед присутніми заступник голови райдержадміністрації Сизоненко Оксана Володимирівна, голова районної ради Тризна Дмитро Кирилович, Богодухівський міський голова Олексенко Наталія Іванівна, народний депутат України Біловол Олександр Миколайович, депутат обласної ради Усенко Олег Вікторович наголосили на тому, що цей день - це визнання мужності і звитяги наших солдат і офіцерів, які достойно виконали свій інтернаціональний обов’язок, не заплямувавши себе ні зрадою, ні байдужістю, а пройшовши гідно свій солдатський шлях. На жаль, не всім судилося вижити. Ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, вклоняємося їх матерям, дружинам, нареченим.

    Зокрема, Сизоненко Оксана Володимирівна подякувала активу районної громадської організації «Єдність» за активну участь у громадсько-політичному житті району та патріотичному вихованні молоді. Бо саме люди, обпалені війною, особливо гостро відчувають такі важливі суспільні цінності, як мир і злагода. Олексенко Наталія Іванівна акцентувала увагу на тому, що члени цієї організації - перші помічники територіальної громади міста. Так, в минулому році громадська організація «Єдність» стала переможцем міні-проекту Харківської обласної ради щодо благоустрою вулиці Віталія Сахна, земляка, який загинув в Афганістані, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок.

    За активну життєву позицію, участь у громадсько-політичному житті району почесними відзнаками Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану та спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради були нагороджені 15 представників районної організації ветеранів локальних війн «Єдність».

    Також, слід зазначити, що в ході урочистих заходів почесною нагородою Української Спілки Ветеранів Афганістану, медаллю «За благодійність» та подяками Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану за поданням районної громадської організації ветеранів локальних війн «Єдність» за дієву участь та постійну підтримку були нагороджені народний депутат України Олександр Біловол, голова районної державної адміністрації Володимир Бєлий, депутат обласної ради, керівник СФГ «Промінь» Анатолій Васенін, депутат обласної ради Олег Усенко, Богодухівський міський голова Наталія Олексенко, начальник служби цивільного захисту в Богодухівському районі Володимир Соломаха та приватний підприємець Володимир Наконечний. Учасники художньої самодіяльності районного будинку культури привітали всіх присутніх чудовим концертом, по закінченні якого відбулося покладання квітів до пам’ятника воїнів-афганців.

    Цього ж дня представники організації «Єдність» традиційно відвідали місця поховань земляків-інтернаціоналістів та зустрілися з родичами загиблих. Зокрема, в ході поїздок по місцях захоронень воїнів-афганців відзнаки Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану також отримали родичі загиблих: сестра Віталія Сахна - Любов Сахно та мати Володимира Трохимчука - Марія Іванівна.

    І дійсно, пройдуть роки, та ми ніколи не зможемо забути про подвиг героїв, він завжди буде зразком безмірного героїзму і мужності.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання