Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Візит до Івано-Шийчинської сільради

    26 лютого за участю голови Богодухівської райдержадміністрації В.М.Бєлого відбувся «День влади у громаді» в Івано-Шийчинській сільській раді.

    Як зазначив Володимир Миколайович метою цієї зустрічі було вивчення ситуації і проблем громади на місці, подивитися, що зроблено з того, що запланували минулого року, допомогти знайти шляхи вирішення проблем, намітити плани на майбутнє щодо покращення життєдіяльності громади, поспілкуватися з її жителями. «Мій стиль роботи не змінюється: тільки у тісному взаємозв’язку влади і громади можна досягти успіху», - зазначив очільник району.

    Сільський голова: звіт і плани.

    Зустріч з громадою проходила у сільській раді, де зібралося чимало людей, щоб послухати керівників - і своєї громади, і району.

    Сільський голова В.А.Субота звітував про свою роботу за рік, про плани на 2013-й. Прозвучало, зокрема, що у 2012 році було створено товариство з газифікації «Івано-Шийчине - Братениця ГАЗ», освоєно 11 млн. 690 тис.грн. для будівництва газопроводу високого тиску, 5 млн.грн. ще недофінансовано.

    У минулому році, зазначив Володимир Андрійович, проведено роботи з очищення узбіч доріг від кущів та дерев. Здійснено ямковий ремонт дороги по вулиці Шкільна у с. Івано-Шийчино на суму 5,6 тис.грн. На початку жовтня 2012-го установлена шафа обліку електроенергії та підключено 6 ліхтарів по вулиці Шкільна в с. Івано-Шийчине. Платіжні документи на оплату 30 ліхтарів та 2,8 км проводу на суму 17,5 тис.грн. знаходяться у казначействі. У 2012 році сільська рада передала субвенцію до районного бюджету: 12 тис.грн. - на капітальний ремонт доріг; 5,3 тис.грн. - на придбання сміттєвозу; 2,3 тис.грн. - для проведення ремонту Івано-Шийчинської АСМ; 4 тис.грн. - для оздоровлення дітей у пришкільних таборах Івано- Шийчинської і Братеницької шкіл.

    З допомогою СТОВ ім. Ватутіна (директор - О.М.Шуба) замінено вхідні двері в Івано-Шийчинській ЗОШ та відремонтовано водонапірну вежу Рожновського, в Івано-Шийчинській АЗПСМ встановлено два євро вікна.

    За рахунок місцевого бюджету було зроблено ремонт в Івано-Шийчинській бібліотеці на суму 12,5 тис.грн., введено дві посади інструктора зі спорту. Крім того, минулого року було очищено два колодязі по вулиці Широка та Заводська в Івано-Шийчиному, відремонтовано меморіал та пам’ятник загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні у селах.

    Сільський голова поінформував громаду не лише про зроблене, а й про те, що у планах на поточний рік. Зокрема, крім запланованого продовження робіт з газифікації, створення у Івано-Шийчиному і Братениці комплексів «школа-дитсадок», освітлення населених пунктів, і придбання контейнерів для ТПВ, Володимир Андрійович назвав пріоритетом місцевої влади іще ремонт комунальних доріг на території Івано-Шийчинської сільської ради (капітальний ремонт вулиці Ватутіна - 13,1 тис.грн. і поточний ремонт вулиці Леніна - 6,2 тис.грн).

    Позитивні зрушення – очевидні

    Голова районної державної адміністрації В.М.Бєлий відзначив позитивні зрушення у життєдіяльності громади за останній рік. Зокрема, він підкреслив важливість активізації у питанні газифікації Івано-Шийчиного і Братениці. «За таких темпів, як працює сьогодні кооператив і місцева влада, можна сподіватися на якнайшвидше завершення газифікації сіл», - зауважив Володимир Миколайович. Крім того, підкреслив, добре, що громада підтримала минулого року його ідею щодо створення на базі Івано-Шийчинської ЗОШ I-II ст. та Братеницької ЗОШ I-III ст. комплексу «школа-ДНЗ», і наразі вже виготовлено всю технічну документацію, яка проходить експертизу. «Адже тільки таким шляхом можна зберегти і сільську школу, і робочі місця у селі», - наголосив В.М.Бєлий.

    - Є надія, що вже цього року у ваших селах, за активної позиції голови і допомоги громади, дійде свого логічного завершення розпочатий процес освітлення вулиць, - зокрема, сказав голова РДА. - Проблему з вивезення ТПВ, особливо у світлі питання екологічної безпеки, треба закрити цього року. Ремонт і опалення клубу - без сумніву, мають стати теж пріоритетами у роботі місцевої влади.

    Торкнувся очільник району і найболючішого для усіх громад питання - ремонту доріг. Так, виділені кошти на ремонт доріг району у 2012-му - це мізер від реальної потреби. Та й, чого гріха таїти, робота служби автодоріг теж потребує удосконалення. І в той же час є велика надія, що цьогоріч ситуація хоч трохи зміниться на краще. Тим паче, що тепер у нас є справжній помічник Богодухівщини - народний депутат України Олександр Біловол.

    Запитання ж громади до влади і служб, які прибули разом з головою, стосувалися, зокрема, питання низької напруги в електричних мережах, оренди ставків і можливості рибалити вудочкою.

    За підсумками комплексного виїзду, з метою вирішення порушених проблем, головою райдержадміністрації видане доручення, яким визначено конкретні завдання начальникам структурних підрозділів райдержадміністрації та владі на місцях.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання