Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Богодухівщині зиму проводжали - весну зустрічали

    Так весело, жваво та людно вже давно не було на головній площі м. Богодухова, де зібралися жителі та гості районного центру і на кілька годин поринули в атмосферу народних звичаїв, традицій і мелодій.

    Млинцями, варениками, пирогами, національними бутербродами і чаєм частували всіх присутніх на святі представники навчальних закладів, організацій, сільських рад, які представляли власноруч приготовану продукцію.

    За традицією, всіх жителів міста і району привітав голова Богодухівської районної державної адміністрації Бєлий Володимир Миколайович, голова Богодухівської районної ради Тризна Дмитро Кирилович, теплі слова привітань адресувала землякам Богодухівський міський голова Олексенко Наталія Іванівна.

    На площі вирував великий ярмарок, де всіх пригощали смачними стравами. Важко було визначити переможців, але конкурс є конкурс.

    Компетентне журі, скуштувавши представлені страви та, оцінивши презентації кожної експозиції, відзначило переможців свята і нагородило призами: за I місце - Богодухівський спеціальний навчально-виховний комплекс, II - Богодухівський дитячий будинок-інтернат, III - Богодухівська гімназія №1. У номінації «За кращу страву» грамоти та цінні подарунки отримали ДНЗ №3 та Богодухівський аграрний ліцей.

    Але без подарунків не залишився ніхто, тож нагородили цінними подарунками також всіх учасників Масляної: ДНЗ №5, 6, 7, 8, 9, Богодухівський колегіум №2, Богодухівський ліцей №3, Богодухівський психоневрологічний інтернат, ПХО «Богодухівський ринок», Сазонобаланівську та Петропавлівську сільські ради. Окремо було відзначено Богодухівський електромеханічний завод ДНВП «Об’єднання Комунар» (директор, депутат районної ради Пушкар Микола Борисович), біля намету якого «яблуку ніде було впасти». Традиційно тут пригощали польовою кашею, смачними варениками та млинцями з сметаною та цілющим, запашним чаєм.

    Чудові народні та аматорські пісні про Масляну подарували присутнім аматорський народний хор «Українська пісня», а також самодіяльні артисти районного будинку культури.

    Цікаве дійство «Зиму проводжаємо - весну зустрічаємо!» влаштувала театральна студія «Джерело» районного будинку культури. Під сміх і жарти скоморохів Весна веселилась, Зима - в останнє всіх морозила. Масляна - пригощала варениками, а теща із зятем весело частували один одного млинцями.

    Любителі активних розваг із задоволенням стали учасниками спортивних змагань. Яких конкурсів тут тільки не було. Молодь стрибала в мішках, змагалася в піднятті 16-кг гирі. А от до перетягування канату приєдналися навіть дівчата, які із завзяттям допомагали хлопцям.

    «Масляна, Масляна, яка ж ти мала - якби ж тебе сім неділь, а посту одна!»

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання