Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Якщо голова і громада працюють у тісному взаємозв’язку - результат очевидний

    Черговий комплексний виїзд голови райдержадміністрації В.М.Бєлого до Сазоно-Баланівської сільської ради підтвердив істину: якщо голова місцевої ради і громада активно працюють у тісному взаємозв’язку, то результат очевидний.

    Близько року тому пройшов перший комплексний виїзд до громади, і, треба відзначити, що доручення очільника району на сьогодні виконано, а, значить, сталися позитивні зміни у життєдіяльності громади. Зокрема, за зазначений період було відновлено водопостачання села Ріпки, збудовано нову водокачку, відремонтовано водомережу. Також відремонтовано місток та дорогу села Сазоно-Баланівка по вулиці Зеленій. Освітлено вулицю Центральну Сазоно-Баланівки.

    У своєму звіті сільський голова Є.Л.Малайдакова розповіла про те, що зроблено для громади за останній рік. І, треба відзначити, є суттєві кроки вперед. Зокрема, за останній рік покращено ситуацію щодо санітарного стану та благоустрою населених пунктів сільської ради, ліквідовано чотири стихійні звалища, придбано та установлено 9 контейнерів для сміття. На сьогодні відновлено вуличне освітлення по вулиці Кручик у селі Вертіївка, у с. Горького освітлено вулиці Гагаріна, Горького та Миру. Капітально відремонтовано пам’ятник у с.Сазоно-Баланівка. Завершується робота по обладнанню стадіону в с.Горького, створено футбольну команду «Добросамак». Слід відзначити, що велику допомогу голові сільської ради, разом з активом села, надають постійні помічники -спонсори, зокрема, директор ТОВ «Добросмак» К.В.Ліга, ТОВ «Трайгон Фармінг Харків».

    Євгенія Лігорівна зауважила, що, хоч бюджет сільської ради не такий багатий, як хотілося б, все ж у ньому знаходять кошти для вирішення нагальних потреб громади. Так, для придбання музичної апаратури для Сазоно-Баланівського БК було виділено 1200 грн, для проекту і робіт щодо освітлення населених пунктів - в загальній сумі близько 50 тис.грн, для придбання сміттєвих баків (с. Горького) сільрада виділила 11,5 тис.грн.

    «Вашій громаді справді пощастило з головою», - підкреслив В.М.Бєлий. - Завжди активна, Євгенія Лігорівна , як кажуть, і сама «горить» роботою, й іншим не дає «заснути». Через це і є такі позитивні зміни у житті громади».

    Володимир Миколайович інформував громаду про те, що зроблено в районі за рік, які плани на майбутнє. Якщо говорити про Сазоно-Баланівську раду, то у поточному році планується відремонтувати дорогу Ріпки-Вертіївка, а у подальшому відновити автобусний маршрут у цьому напрямку. Також у планах - газифікація Ріпок і Вертіївки. Крім того, В.М.Бєлий зазначив, що обласна влада серед пріоритетів соціально-економічного розвитку регіону визначила заклади культури Харківщини. Тому вже з цього року почнуть виділяти кошти на ремонт клубів, будинків культури. Якщо говорити про наш район, то, зазначив голова, за наявності таких коштів з обласного бюджету, цього року буде зроблено ремонт у районному БК, у 2014-му - у Шарівському і Первухінському. Уже підготовлено відповідну документацію. А клуб села Горького, якщо все йтиме за планом, відремонтують у 2015-му.

    Говорили також і про найближчу перспективу - цього року створити у с.Горького ДНЗ, тим паче сьогодні дітей дошкільного віку у селі проживає 46.

    Питання жителів села стосувалися, зокрема, спиляння аварійних дерев, ремонту сільської водопровідної мережі, яку обслуговує КП «Богодухівсількомсервіс» тощо.

    Як завжди, за підсумками комплексного виїзду, з метою вирішення порушених проблем, головою райдержадміністрації буде видане доручення, яким визначено конкретні завдання начальникам структурних підрозділів райдержадміністрації та владі на місцях.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання