Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Апаратна нарада від 3.08.11

    3 серпня відбулася апаратна нарада під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Кириченка О.І. за участю керівництва райдержадміністрації, начальників управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Питання, винесені на нараду:

    1. В порядку контролю: про виконання доручення голови райдержадміністрації від 16.02.2011 №01-03/339 «Про визначення основних проблем Степнянської та Сіннянської територіальних громад».

    2. Про хід реалізації Пріоритетних напрямків діяльності районної державної адміністрації у 2011 році.

    3. Про практику планування роботи управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації та заходи щодо ї удосконалення.

    З першого питання виступив заступник голови райдержадміністрації Просяник О.М., який проінформував присутніх про виконання доручень голови райдержадміністрації, поставлених в ході апаратної наради 16.02.2011 року.

    З другого питання виступила начальник управління економіки райдержадміністрації Телешенко І.П. яка зазначила, що розглянувши хід виконання Пріоритетних напрямів діяльності районної державної адміністрації у 2011 році, затверджених розпорядженням голови районної державної адміністрації від 01.03.2011 №74, слід зазначити, що частина показників виконана.

    А саме, у житловому господарстві для забезпечення виконання програми «Власний дім» на сторінках районної газеті «Маяк» у червні поточного року надано роз’яснення щодо умов надання кредитів сільському населенню на будівництво, купівлю та газифікацію житла. У 2011 році до Харківського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі надано 1 клопотання на отримання пільгового кредиту для придбання житла на селі за адресою: с. Павлівка, вул. Піщана, 35.

    Розвиток комунальної інфраструктури - за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища оплачені роботи з реконструкції каналізаційних мереж в с. Губарівка, виконаних у 2010 році.

    На рахунок Іваношийчинської сільської ради надійшли кошти від НАК «Нафтогаз України» в сумі 299 тис.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво підвідного газопроводу високого тиску до сіл Івано-Шийчино та Братениця. На даний час підрядна організація ТОВ «Теплогаз» готує відповідну документацію на проведення геодезичних робіт.

    Удосконалення діяльності та покращення матеріально-технічної бази закладів соціально-гуманітарної сфери відбувається в рамках Програми «Дошкільна освіта на 2007-2011 роки». Зокрема, планується до вересня поточного року завершити роботи щодо реконструкції будівлі школи №2 під дитячий виховний заклад в с. Крисине.

    Покращилася робота стаціонарних ліжок. Число днів роботи ліжка протягом І півріччя поточного року зросло на 1,7%. План ліжкоднів виконано на 100,9%.

    Протягом І півріччя 2011 року до фонду Богодухівської центральної бібліотечної системи надійшов 241 примірник документів на загальну суму 7,6 тис.грн. із різних джерел комплектування. від платних послуг за звітний період одержано 5,3 тис.грн., що на 2,3 тис.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

    Частково відремонтовано 2 опалювальні системи сільських клубів в селах: Корбини Івани та Воскресенівка за рахунок спонсорської допомоги. Сіннянську бібліотеку-філію переведено в приміщення, що опалюється. Проведено також капітальний ремонт даху Сіннянського сільського будинку культури, освоєно 35,7 тис.грн., з яких 28,8 - кошти сільської ради. У 13 закладах культури проведені поточні ремонти на суму 56,6 тис.грн. за рахунок різних джерел фінансування, в т.ч 1,9 - бюджетні кошти. Працівниками культури протягом І півріччя поточного року залучено позабюджетних коштів на суму 63,3 тис.грн.

    У районі збережена існуюча фізкультурно-оздоровча інфраструктура.

    На шляху до удосконалення діяльності у сфері підтримки сімей та молоді за звітний період охоплено відпочинком та оздоровленням 2247 дітей, або 53% від загальної кількості дітей шкільного віку.

    Завершується робота щодо створення у другому півріччі поточного року прийомної сім’ї та влаштування до неї 2 малолітніх дітей.

    Вдалося покращити виконання плану власних надходжень до бюджету Пенсійного фонду. За звітний період виконання склало 102,1%, тоді як за 2010 рік - 97,4%.

    На підприємствах, установах та організаціях району забезпечено своєчасне впровадженням нових державних мінімальних гарантій в оплаті праці.

    За рахунок усіх джерел фінансування за І півріччя 2011 року у районі створено 292 нових робочих місць, або 50,3% від річного завдання (580 робочих місць). Кількість новостворених робочих місць перевищує обсяги ліквідованих на 6,9 % (ліквідовано за 6 місяців 2011 року 273 робочих місць).

    Протягом І півріччя 2011 року послугами служби зайнятості скористалось 1466 осіб, з яких працевлаштовано 742 (при річному завданні - 980). Рівень працевлаштування склав 50,6%.

    У поточному році робочою комісією з подолання тіньової зайнятості та легалізації робочих місць перевірено 15 суб’єктів господарювання, за результатами перевірок виявлено 2 випадки неформальних трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

    Постійно дотримуються вимоги спрощеного порядку оформлення субсидій згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2006 року №1703 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

    Станом на 1 липня 2011 року 151 сім’ї призначено субсидію на житлово-комунальні послуги. Кількість сімей, які користувалися житловою субсидією з початку року становила 1681 сімей, або 9,9% від загальної кількості сімей у районі. Сума нарахованих субсидій на житлово-комунальні послуги з початку року становить 1390,5 тис.грн., з них профінансовано 1202,5 тис.грн. Заборгованість станом на 1 липня поточного року становить 249,3 тис.грн.

    Щомісячно відділом адресної соціальної допомоги проводиться перерахунок розміру призначеної субсидії по фактичному споживанню послуг.

    Найбільш незахищеним сім’ям адресні державні допомоги призначаються як виняток з урахуванням конкретних обставин, які склалися в сім’ї, за рішенням Координаційної ради з питань соціальної політики при райдержадміністрації. Їх кількість у червні 2011 року склала 7 сімей.

    Забезпечено належного функціонування будинків-інтернатів системи соціального захисту населення району та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації.

    З метою поліпшення ділового клімату, стимулювання розвитку підприємництва із суб’єктами господарювання укладено 42 договори оренди приміщень спільної та комунальної власності району, що дало можливість отримати в місцеві бюджети за звітний період 116,2 тис.грн. орендної плати. Разом з тим, на сьогодні 56 об’єктів спільної та комунальної власності району тривалий час не використовуються за призначенням, що приводить до їх руйнування та знецінення. Таким чином, на території майже кожної ради є умови для залучення потенційних інвесторів.

    При райдержадміністрації працює дозвільний центр, в якому створені сприятливі умови для комфортного, швидкого отримання документів дозвільного характеру суб’єктами господарювання для початку відкриття власної справи. Визначені дні, де в приміщенні дозвільного центру ведуть прийом громадян представники всіх місцевих дозвільних органів щодо надання консультацій та видачі відповідних дозволів. З лютого поточного року дозвільний центр підключено до Єдиного реєстру документів дозвільного характеру.

    На виконання пріоритетного напрямку у розвитку промисловості, транспорту і зв’язку промислові підприємства району, а саме: ВАТ «Богодухівський хлібозавод», ЗАТ «Богодухівський м’ясокомбінат» та ТОВ «Богодухівський молзавод» забезпечують продукцією установи району, які фінансуються з районного бюджету відповідно до заявок.

    З метою взаємодії між ПАТ «Первухінський цукрозавод» та сільгосппідприємствами щодо переробки цукросировини вирощеної у районі, чотири великотоварні господарства району уклали угоди на поставку 11050 тонн цукрових буряків на місцеве переробне підприємство.

    За І півріччя 2011 року обсяги пасажироперевезень (з урахуванням обсягів фізичних осіб-підприємців) склали 142,0 тис. пасажирів. Порівняно з відповідним періодом минулого року вони зменшилися на 55,9%. При цьому кількість автобусних маршрутів у районі не змінилася, а кількість рейсів дещо зросла. Отже, головна причина зменшення показника є те, що основний перевізник - ТОВ «АВТО-Ові», зареєстрований за межами району де і звітує.

    У поточному році відновлені автобусні зупинки в селах: Сухини (на міжміському автобусному маршруті «Харків-Краснокутськ»), Губарівка (на приміському автобусному маршруті «Шарівка-Богодхів»), та Лесківка (на приміському маршруті «Богодухів-В.Івани»).

    За рахунок розширення послуг доходи цеху телекомунікаційних послуг №1 протягом І півріччя 2011 року зросли на 6% до показників 2010 року. До мережі Інтернет підключено 176 абонентів, пільговим категоріям громадян встановлено 5 стаціонарних телефонних апаратів.

    В аграрному секторі протягом І півріччя поточного року на оновлення сільськогосподарської техніки аграріями району залучено 9,2 млн.грн. Закуплено 10 одиниць техніки, з них: 4 трактори та 4 зернозбиральні комбайни. Найбільшими інвесторами були ТОВ «Трайгон Фармінг Харків», ТОВ СП «Родіна» та СФГ «Шубське».

    На 2011 рік заплановано зростання обсягів виробництва валової продукції сільського господарства у сільськогосподарських підприємствах у порівнянні з 2010 роком на 10,2%.

    Для ефективного виробництва сільськогосподарської продукції господарствам постійно надаються пропозиції від науково-дослідних установ, якими розроблені новітні технології вирощування сільськогосподарських культур, проводяться організаційні заходи по запровадженню передового досвіду господарств району та області.

    19 серпня 2008 року Президент України підписав Указ «Про невідкладні заходи щодо соціального захисту власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)», яким передбачається встановлення розміру орендної плати за оренду земельних ділянок на рівні не менше 3% від грошової оцінки вартості землі. На виконання цього Указу керівникам сільськогосподарських підприємств всіх форм власності було направлено листи з пропозицією переглянути розмір орендної плати до рівня, передбаченого вищезазначеним Указом.

    Структура посівних площ 2011 року свідчить про те, що зерновий клин був розташований на 58% площ орної землі, що відповідає нормам визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2010 року №164 «Про затвердження нормативів оптимального співвідношення культур в сівозмінах в різних природно-сільськогосподарських регіонах». Цукрові буряки займають 4% площ орної землі, що також не іде в розріз з нормами.

    Для раціонального використання земель та їх охорони господарства району застосувували енергозберігаючі технології обробітку ґрунту, що дозволяють краще підготувати грунт, зберегти вологу, значно зменшити дію механізмів на структурність грунтів.

    Особлива увага приділяється правильному розташуванню культур по попередниках, що послабляє негативний вплив на грунти. Все більше господарства застосовують сидеральні пари, які забезпечують грунт майже безкоштовною органічною речовиною.

    У тваринництві здійснюється комплекс заходів по збільшенню поголів’я, підвищенню продуктивності. З початку року сільгосппідприємствами району збільшено поголів’я ВРХ на 310 голів (10%), в т.ч. корів - на 16 голів (1%), свиней - на 473 гол (40%), овець - на 89 голів (46%).

    За поточний рік в сільгосппідприємствах більше отримано приплоду телят на 40 голів (11%), поросят від основних свиноматок - на 259 голів (78%), ягнят - більше ніж втричі. Більше минулорічного рівень вводу перевірених первісток на 174 голови (60%), що є запорукою подальшого підвищення рівня продуктивності дійної череди.

    На сьогоднішній день галузь тваринництва повністю укомплектована кадрами, ведеться робота по організованому проведенню літньо-табірного утримання худоби.

    Для подальшого збільшення об’ємів виробництва тваринницької продукції керівникам сільгосппідприємств доведені пропозиції по збільшенню поголів’я в цілому по району великої рогатої худоби на 2,4%, в тому числі корів на кінець року - на 7%. Також доведені розрахунки по заготівлі кормів всіх видів, з тим, щоб забезпечити тваринництво в повній мірі кормами на період зимівлі 2011-2012 років.

    З метою залучення іноземних інвестицій до економіки району надані до Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації інвестиційні пропозиції району за оновленою формою.

    Надана заявка району на участь у конкурсі по відбору претендентів на залучення коштів міжнародної фінансової допомоги в рамках проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

    Разом з тим, існує низка невирішених питань.

    Через відсутність фінансування з боку НАК «Нафтогаз України» не виконані роботи з будівництва підвідних газопроводів до сіл: Першотравневе, Таверівка, Дмитрівка, Матвіївка та Новософіївка.

    При цьому, підготовлені матеріали для проведення тендеру на будівництво підвідного газопроводу високого тиску до с. Першотравневе, який відбудеться 18 серпня поточного року.

    Не виділялися кошти на фінансування доріг комунальної власності району.

    Кошти в сумі 120 тис.грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію гуртожитку під багатоквартирний житловий будинок по вул. Космічній, 1/1 в м. Богодухові заплановано виділити в ІІІ кварталі поточного року.

    Погіршилася ситуація щодо рівня укомплектованості медичних закладів лікарями. Він складає на 79,6% від потреби. Недостає 15 лікарів, у тому числі 9 - сімейних.

    Не вдалося ліквідувати борги з оплати праці. Станом на 01.07.2011 заборгованість склала 201,8 тис.грн. хоча і зменшилась порівняно з початком року на 3,8 тис.грн.

    Особливої актуальності набуває питання по скороченню недоїмки до Пенсійного фонду України. Протягом І півріччя поточного року вона зросла майже на 50% і станом на 01.07.2011 склала 319,5 тис.грн. Найбільшу заборгованість мало КП «Богодухіввода» - 86,7 тис.грн.

    Загальний обсяг вантажних перевезень автомобільним транспортом за січень-червень 2011 року склав 38,8 тис.тонн і порівняно з відповідним періодом минулого року зменшився на 9%. Прослідковується позитивна динаміка з означеного показника, який протягом ІІ кварталу зріс з 80% до 91%.

    У порівнянні з аналогічним періодом попереднього року сільгосппідприємствами району зменшено виробництво молока на 808 тонн (23%), м’яса - на 82 тонни (27%).

    Зменшення валового виробництва продукції тваринництва відбулося за рахунок низького рівня забезпеченості галузі кормами в стійловий період який становив тільки 65% до потреби, а також за рахунок загального зменшення утримуваного поголів’я великої рогатої худоби.

    Площі, відведені під таку культуру, як соняшник, в 2011 році становлять 15% орної землі, кормові культури розташовувались на площі 7%. Така кількість посіву не відповідає нормативним показникам (до 9%).

    Зважаючи на вищевикладене, потрібно:

    • при надходженні коштів у район провести весь обсяг будівельно-ремонтних робіт у стислі терміни, не допускати фактів їх повернення;
    • сприяти зменшенню заборгованості з оплати праці та скороченню недоїмки по платежах до Пенсійного фонду України;
    • вжити заходів для максимального виконання Пріоритетних напрямів діяльності районної державної адміністрації до кінця 2011 року.

    З питання щодо практики планування роботи управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації та заходи щодо її удосконалення виступила керівник апарату райдержадміністрації Іванова Л.М.

    По закінченні наради відбулася співбесіда першого заступника голови райдержадміністрації з керівниками органів місцевого самоврядування Червононивської та Куп’єваської сільських рад району щодо визначення основних проблем життєзабезпечення діяльності територіальних громад.

    За результатами апаратної наради та співбесіди видані відповідні доручення.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання