Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Методичні рекомендації з оцінювання учасників конкурсу в інтерв`ю-центрах

    Методичні рекомендації розроблені для використання експертними комісіями під час оцінювання учасників конкурсу в інтерв’ю-центрах з метою формування рейтингових списків відповідно до суми отриманих балів для передачі територіальним органам Національного агентства України з питань державної служби (далі - Нацдержслужба України) відповідно до вимог пункту 16 Положення про Президентський кадровий резерв (далі - Положення), затвердженого Указом Президента України «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» від 5 квітня 2012 року №246/2012.

    Загальні положення

    1. Оцінювання учасників конкурсу здійснюється експертними комісіями інтерв’ю-центрів в чотири етапи:
    - тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками;
    - анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей;
    - тестування з іноземної мови;
    - інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу, поданих учасниками конкурсу відповідно до вимог підпункту 9пункту 12 Положення про Президентський кадровий резерв, а також рівня мотивації щодо зарахування до Президентського кадрового резерву.
    2. Для оцінювання учасників конкурсу застосовується 100-бальна шкала, яка визначає їх рейтинг з урахуванням отриманих оцінок на кожному з чотирьох етапів: результатів тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, вміннями та навичками (40%); результатів анкетування (10%); результатів тестування з іноземної мови (10%) та інтерв’ю (40%).
    3. Рейтингові списки учасників конкурсу формуються експертною комісією інтерв’ю-центрів, відповідно до суми отриманих ними балів, та передаються територіальним органам Нацдержслужби України відповідно до вимог пункту 16 Положення про Президентський кадровий резерв.

    Проведення тестування учасників конкурсу на предмет володіння знаннями, вміннями танавичками

    4. Тестування проводиться в інтерв’ю-центрі шляхом виконання учасниками конкурсу тесту з визначення рівня знань, умінь, навичок, ділових і особистісних якостей, які складають основу професійної компетентності (з питань конституційного права, державного управління та місцевого самоврядування, реалізації програми економічних реформ Президента України, нового законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства, менеджменту в органах державної влади), а також лідерських якостей.
    5. Кожний учасник конкурсу отримує індивідуальний тест (сформований автоматично з бази тестових завдань, розміщених на сервері, що знаходиться в Національній академії в м. Київ), який включає 40 тестових завдань відповідно до визначених розділів і тем.
    6. Зовнішній доступ до бази тестових завдань здійснюється з відповідних технологічних ресурсів інтерв’ю-центрів через Міжрегіональну інформаційно- освітню мережу.
    Доступ інтерв’ю-центрів до бази тестових завдань надається управлінням інноваційних освітніх технологій Національної академії державного управління при Президентові України (далі - Національна академія) за півгодини до початку тестування та припиняється через півгодини після його завершення.
    7. Для відповіді на індивідуальний тест кожному конкурсанту відводиться 1 година, вага кожного з 40 питань тесту - 1 бал. Максимальна сума балів, яку учасник конкурсу може набрати за тестування, - 40.
    8. Для тестування застосовується комп’ютерна програма, що використовується під час вступних іспитів, яка дозволяє у віддаленому режимі здійснити тестування конкурсанта під умовним ім’ям без передачі мережею особистих даних учасника конкурсу.
    9. Для проведення тестування на сервері створюються неперсоніфіковані профілі користувачів (логіни) з іменами, наприклад, «stud 1 stud 80,.
    Номера профілів (логіни) надаються до інтерв’ю-центрів відповідно до графіка (із зазначенням дати та часу) проведення тестування (наприклад,
    інтерв’ю-центр -1 - stud 1....stud 12; інтерв’ю-центр -2- stud 13...................................................................... stud 24 тощо),
    який перед затвердженням експертною комісією, погоджується з Національною академією для дотримання вимоги щодо одночасного тестування не більше 100 користувачів мережі.
    10. Паролі доступу передаються управлінням інноваційних освітніх технологій Національної академії до інтерв’ю-центрів електронною поштою в день проведення тестування.
    11. Відповідно до графіка тестування учасники конкурсу з приміщень інтерв’ю-центрів підключаються через мережу Інтернет та Міжрегіональну інформаційно-освітню мережу до серверу тестування Національної академії.
    Підключення учасників конкурсу здійснюється за допомогою отриманих у день тестування логінів та паролів.
    Для проходження тестування необхідно використовувати Інтернет- браузери: MS Internet Explorer, Google Chrome, MozillaFireFox.
    12. Член експертної комісії перед початком тестування вносить у відомість тестування номер профілю, до якого підключився конкурсант (наприклад, stud 28 - +28»), який своїм підписом підтверджує введений номер профілю. Після завершення тестування у відомість вноситься оцінка, яка засвідчується підписом конкурсанта. Відповідальна особа інтерв’ю-центру підтверджує своїм підписом вірність наведених даних, після чого відомість у цілому підписується всіма членами експертної комісії.
    13. Формат відомості оцінювання тестування наведений у таблиці 1.

    Таблиця 1
    Відомість оцінювання тестування (етап 1)


    Прізвище,імя, по-батькові (учасникаконкурсу)

    Номер
    профілю

    Підпис учасника

    Оцінка у балах
    (Оі)

    Оцінка
    (%)

    Підпис
    учасника

    Підпис відповідальної особи (члена експертної комісії)

     

     

     

     

     

     

     

     

    Підписи членів експертної комісії

    14. Оцінки учасників конкурсу за перший етап оцінювання з таблиці 1, відповідальний працівник інтерв’ю-центру переносить у підсумковий протокол оцінювання (колонка О1 таблиці 5).
    15. Контрольна база відомостей у розрізі умовних імен, отриманих під час сеансу тестування учасниками конкурсу, створюється в електронній формі в Національній академії і може бути передана для звірки до Нацдержслужби України за запитом.

    Проведення анкетування учасників конкурсу з метою оцінювання їх морально-психологічних і діловихякостей

    16. Під час анкетування оцінюються окремі психологічні характеристики (якості, особливості, здібності) учасника конкурсу, зокрема: комунікативні здібності, здатність до креативного мислення, прийняття ефективних рішень у нестандартних ситуаціях, застосування інноваційних підходів у роботі, поведінкові прояви ділових і у правлінських якостей.
    17. Анкету вання учасників конкурсу здійснюється за психодіагностичними методиками, визнаними у зарубіжній та вітчизняній психології і педагогіці, які є стандартизованими і валідними.
    18. Анкету вання проводиться за 4-ма анкетами протягом 40 хв. Максимальна сума балів, яку учасник конкурсу може набрати за анкетування, - 10.
    19. Для забезпечення рівності умов та неупередженості психологічного оцінювання анкетування проводиться шляхом особистого заповнення учасниками конкурсу бланків відповідей на опитувальники анкет, які передаються інтерв’ю-центрам через територіальні органи Нацдержслужби України напередодні анкетування у запечатаних конвертах.
    20. Обробка анкет з морально-психологічного оцінювання проводиться членами експертних комісій відповідно до ключів та інструкцій, які передаються інтерв’ю-центрам через територіальні органи Нацдержслужби України у запечатаних конвертах після завершення анкетування у всіх інтерв’ю-центрах.
    21. Бали за анкетування учасників конкурсу заносяться у відомість (таблиця 2), яка підписується всіма членами експертної комісії.

    Таблиця 2
    Відомість оцінювання анкетування (етап 2)

    Прізвище, імя, по-батькові (учасника конку рсу)

    Оцінка у балах
    (О-)

    Підпис відповідальної особи (члена експертної комісії, який обробляв анкети)

     

     

     

     

    Підписи членів експертної комісії

    22. Оцінки учасників конкурсу за другий етап оцінювання з таблиці 2 відповідальний працівник інтерв’ю-центру переносить у підсумковий протокол оцінювання (колонка О2 таблиці 5).


    Тестування учасників конкурсу з метою виявлення рівня володіння іноземною мовою


    23. Оцінювання рівня володіння іноземною мовою (англійської, французькою або німецькою - на вибір учасника конкурсу) здійснюється шляхом комп’ютерного тестування у порядку, передбаченому розділом II цих Методичних рекомендацій.
    Володіння іншими мовами Європейського Союзу оцінюється експертною комісією на етапі інтерв’ю.
    24. Для відповіді на тест з іноземної мови кожному конкурсанту відводиться 30 хв., вага кожного з 20 запитань тесту - 0,5 балів. Максимальна сума балів, яку учасник конкурсу може набрати за тестування, - 10 балів.
    25. Бали тесту з оцінювання рівня володіння іноземною мовою учасників конкурсу заносяться у відомість (таблиця 3), яка підписується всіма членами експертної комісії.

    Таблиця 3
    Відомість оцінювання тестування з іноземної мови (етап 3)

    Прізвище,
    імя,
    по-батькові
    (учасника
    конкурсу)

    Номер
    профілю

    Підпис
    учасника

    Оцінка
    у балах
    (О?)

    Оцінка
    (%)

    Мова
    тесту­
    вання

    Володіння
    іншою
    іноземною мовою

    Підпис
    учасника

    Підпис
    відповідальної
    особи
    (члена
    експертної
    комісії)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Підписи членів експертної комісії

    * вказується інша іноземна мова, якою володіє учасник конкурсу (при умові наявності підтверджуючого документу встановленого зразка).
    26. Оцінки учасників конкурсу за третій етап оцінювання з таблиці 3 відповідальний працівник інтерв’ю-центру переносить у підсумковий протокол оцінювання (колонка О3 таблиця 5).

    Проведення інтерв’ю

    27. Під час проведення інтерв’ю членами експертної комісії оцінюються: тези публічного виступу учасника конкурсу, з урахуванням вимог, викладених у Методичних рекомендаціях до підготовки тез публічного виступу; вміння презентувати себе, розуміння концепції лідерства та етичних стандартів, рівня мотивації учасника конкурсу щодо зарахування його до Президентського кадрового резерву, а також інші особисті якості, цілі власної кар’єри кандидата та її зв’язку з перебуванням у Президентському кадровому резерві; рекомендаційні листи, державні нагороди, вчені звання, наукові ступені; знання декількох мов Європейського Союзу та інші особисті досягнення учасника конкурсу.
    28. Загальна кількість балів, яку учасник конкурсу може набрати під час проведення інтерв’ю, - 40.
    29. Для документування оцінювання тез публічного виступу учасників конкурсу члени експертної комісії заповнюють на кожного конкурсанта протокол оцінювання за формою, наведеною у таблиці 4.

    Таблиця
    Протокол оцінювання інтерв’ю (етап 4)

    Конкурсант (П. І. Б.)____________________________

    Критерії оцінювання та їх складові

    Максимальна кількість балів 40

    Оцінки членів експертної комісії

    Середній
    бал

    ПІБ

    ПІБ

    ПІБ

    ПІБ

    ПІБ

    ПІБ

    1.

    Тези публічного виступу
    у тому числі:

     

     

     

     

     

     

     

     

    Пріоритетність/ актуальність теми

     

     

     

     

     

     

     

     

    Значимість власного досвіду (або зміст пропонованого проекту)

     

     

     

     

     

     

     

     

    Особисті досягнення (або очікуваний результат від реалізації ідеї проекту)

     

     

     

     

     

     

     

     

    2

    Вміння презентувати себе, власний досвід, досягнення, свої ідеї та цілі власної кар’єри у її зв’язку з перебуванням у Президентському кадровому резерві

     

     

     

     

     

     

     

     

    3

    Рекомендаційні листи, державні нагороди, вчені звання, наукові ступені, володіння більш як однією мовою Європейського Союзу та інші досягнення кандидата

     

     

     

     

     

     

     

     

    Підписи членів експертної комісії

    30. Оцінки учасників конкурсу за четвертий етап оцінювання з таблиці 4 відповідальний працівник інтерв’ю-центру переносить у підсумковий протокол оцінювання (колонка О4 таблиці 5).
    31. Протоколи оцінювання інтерв’ю підписуються всіма членами експертної комісії та подаються до територіального органу Нацдержслужби України разом з підсумковим протоколом оцінювання (таблиця 5).

    Формування рейтингового списку

    32. Рейтингова оцінка кожного з конкурсантів визначається як сума окремих оцінок за етапами, тобто Ор = Оі + 02 + 03+ О4. Ця оцінка вноситься у підсумковий протокол оцінювання (таблиця 5), який заповнюється у порядку зменшення рейтингу учасників конкурсу (від найвищого до найнижчого результату) та підписується всіма членами експертної комісії.

    Таблиця 5

    Підсумковий протокол оцінювання в інтерв’ю-центрі ______________

    Прізвище, імя, по-батькові (учасника конкурсу)

    Оцінка за перший етап (0і)

    Оцінка за другий етап (О2)

    Оцінка за третій етап (О3)

    Оцінка за четвертий етап (О4)

    Рейтингова оцінка (Ор)

     

     

     

     

     

     

     

    Підписи членів експертної комісії

    33. Разом з матеріалами оцінювання всіх чотирьох етапів підсумковий протокол оцінювання передається до територіального органу Нацдержслужби України.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання