Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Досягення громади - спільна перемога

    Черговий цикл комплексних виїздів до громад, які здійснює наразі голова райдержадміністрації В.М.Бєлий в рамках «Днів влади у громаді», засвідчує: проблем у земляків стало менше, лишилися ті, які можна вирішити виключно з допомогою обласної влади і підтримки держави. Приміром, дороги… Можна багато говорити і критикувати: шляховиків, владу, усіх… Але проблема лишається невирішеною. У нашому районі дороги, як і скрізь, - жахливі, і це не секрет. Тими мізерними коштами, що виділяють з державного бюджету на їх ремонт, проблему ніколи не зрушити з місця. Надія також на народного депутата О.М.Біловола, який може реально допомогти. В цьому напрямку районна влада працює.

    Питання доріг стало одним із важливих тем обговорення і на зустрічі голови РДА з шарівською громадою.

    Дискусія з жителями Шарівської селищної ради виявилася гарячою і головне - продуктивною, адже, принаймні, спільно намітили шляхи розв’язання тих питань, які до снаги громаді і районній владі.

    Щарівський селищний голова М.О.Носова звітувала про зроблене у минулому році.

    - Всі наші досягнення вважаю спільною перемогою громади, - підкреслила Марина Олександрівна. - Тільки разом ми можемо вирішувати наші проблеми, за підтримки і розуміння одне одного.

    Серед планів на найближчу перспективу очільниця громади назвала, зокрема, облаштування зупинки на вулиці Миру у Шарівці, ремонт селищного спортивного залу, ремонт залу урочистих подій, проведення поточного ремонту доріг комунальної власності тощо.

    Що стосується питань вивезення твердих побутових відходів і освітлення населених пунктів - пріоритетів районної влади, то, слід зауважити, у цій місцевій раді є суттєві позитивні зрушення. Питання утилізації ТПВ тут вирішено. Завдяки допомозі ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» освітлено центр селища, парк, прилеглі вулиці. Наразі рада працює над тим, щоб найближчим часом було освітлено вулиці Свердлова і Набережну.

    - Питання освітлення населених пунктів має стати першочерговим у кожній громаді, - в черговий раз підкреслив очільник району. - І те, що сьогодні у районі, через рік спільних зусиль, освітлено близько 20 із 78 населених пунктів - це вже суттєвий результат.

    Що турбує людей? Як і у всіх громадах, питання майже однакові : безробіття у селі, складна демографічна ситуація, спиляння аварійних дерев… Жвавим виявилося і обговорення діяльності ТОВ «Трайгон Фармінг Харків», яке, на думку деяких жителів Шарівки, дуже мало опікується питанням підтримки соціальної сфери. ТОВ «Богодухівська ферма» вже немає, люди лишилися без роботи. Розбирають ферми, хотіли розібрати дорогу (якби не втручання в ситуацію районної влади - плит уже б не було) - все це хвилює шарівців. Марина Олександрівна наголосила, що у роботу господарства втручатися ніхто не має права, в тому числі і селищний голова. І в той же час, підкреслила, що дуже вдячна керівникам господарства за постійну підтримку і матеріальну допомогу громаді.

    Турбує сільчан - рибалок і питання стосовно оренди ставка. Але, як кажуть, спасіння потопаючих - справа рук самих потопаючих. Тому лише створивши товариство, затвердивши статут і розробивши відповідні документи тощо, самі рибалки можуть стати орендарями ставка. Та для цього треба самим активізуватися і попрацювати.

    - Ініціатива завжди повинна йти знизу, - наголосив Володимир Миколайович. - Якщо ми самі не будемо крок за кроком вирішувати наші питання, то ніхто нам не допоможе. Місцеві громади, районна влада мають йти в одному спільному напрямку - покращення життя земляків.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання