Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Зміни в законодавстві поступово наближають Україну до європейської якості життя та ведення бізнесу. Михайло Добкін

    Днями до Верховної Ради був поданий законопроект, мета якого – зруйнувати систему регуляції окремих видів бізнесу з боку держави. Це зазначив у ході робочої поїздки до Чугуївського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він додав, що в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо створення умов для малого та середнього бізнесу, кожен регіон по-своєму намагається допомагати підприємцям позбавлятися від чиновницьких перепон і бар'єрів.

    «Держава зі свого боку намагається гармонізувати національне законодавство за прикладом провідних європейських країн. Ми прагнемо до підписання асоціації з Європейським Союзом. Крім того, стандарти якості життя, а значить, і ведення бізнесу, в Європі набагато вище, ніж у нас. Приводячи наше законодавство у відповідність з європейським, ми на крок наближаємося до їх якості життя та їх якості ведення бізнесу. Нам ще до них далеко, це нелегкий шлях, бо кожне Міністерство і кожне відомство за 21 рік незалежності зуміли створити пастки для бізнесу і підприємців, які дозволяли їм заробляти гроші на наданні послуг, видачі довідок, а іноді і створювати серйозні корупційні схеми. Ламати це дуже непросто. Пручається сама система, яку сьогодні реформують, але у Президента вистачає волі і витримки довести справу до кінця», – заявив губернатор.

    Він підкреслив, що є багато таких серйозних складових, які заважають малому і середньому бізнесу: це і корупційна складова, і тиск силового блоку, і часті позапланові перевірки. На своєму рівні обласна влада, об'єднуючи зусилля з керівниками силових структур, перевіряючих і контролюючих органів, намагається прибрати всі бар'єри в ручному режимі. Про ефективність цієї роботи можна судити за кількістю створених підприємцями робочих місць – за цим показником Харківщина знаходиться на 2 місці по Україні з великим відривом від 3-го.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання