Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Харківщині налагоджено діалог бізнесу і влади

    Як наголосив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин, у Харківській області на виконання завдань Президента України щодо створення комфортних умов для розвитку бізнесу налагоджено конструктивний діалог між підприємцями та владою. Зокрема, проводяться круглі столи та зустрічі, на яких представники бізнесу можуть розповісти про свої проблеми, а керівники відповідних структур запускають механізм їх вирішення.

    «Буквально місяць тому відбувся великий круглий стіл, який був ініційований губернатором Харківської області та прокурором Харківської області, де вдалося зібрати підприємницький актив регіону, керівників великих підприємств і громадських організацій, профспілок. У відкритій обстановці ми обговорили проблеми. Я залишився дуже задоволений цим заходом, тому що відбулася відкрита розмова, коли підприємці, не боячись нічого, стали відверто говорити про ті проблеми, які існують. Ми почули конкретні приклади, вдалося зрозуміти системність помилок», - підкреслив Сергій Авершин.

    У той же час на Харківщині реалізується ряд заходів, завдяки яким скорочується вплив органів влади на бізнес. Зокрема, йдеться про створення центрів адміністративних послуг.

    «Зараз у нашому Єдиному центрі з надання адмінпослуг ви можете крім дозвільної документації отримати і адміністративні послуги, які надаються міською радою та обласною адміністрацією. Перелік зараз складає вже близько 150 послуг. Цей процес ми намагаємося розвивати, нещодавно відкрили в Зміївському районі такий же центр, де будуть одночасно і видавати дозволи, і надавати адміністративні послуги. Зараз у результаті взаємодії з Укрпоштою у нас з'явилася можливість формувати комплекти на отримання адміністративної послуги в будь-якому відділенні Укрпошти на території Зміївського району, це 26 відділень. Людині не потрібно вже відправлятися до райцентру, щоб отримати якусь довідку по субсидіях або вирубуванню дерев на своїй ділянці, вона на пошті заповнює всі документи, разом з листоношею оформляє рекомендованим листом і відправляє все це до Зміївського центру адміністративних послуг, де все це обробляється і поштою висилається відповідь», - розповів директор Департаменту.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання