Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Розвиток малого та середнього бізнесу сприяє забезпеченню зайнятості населення в області

    Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу – одне із завдань Президента України. Як повідомив в ході Інтернет-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, Харківська область знаходиться на другому місці в Україні за середнім показником фізичних осіб-підприємців, кількості малих підприємств на 10 тисяч населення.

    «Забезпеченню зайнятості населення в області сприяє, перш за все, розвиток малого та середнього бізнесу, який, як всім відомо, є основою економіки будь-якої країни. На сьогодні в Україні з дня її незалежності катастрофічно мало часу і коштів витрачається на такого роду програми. Тому що, на мій погляд, це доводить світова практика, малий бізнес, середній бізнес – це основа основ будь-якої економіки. Якщо мені не зраджує пам'ять, у провідних розвинених економіках світу, таких, як США, Німеччина, Франція, країни південно-східної Азії, малий бізнес становить до 40% ВВП. У нас в Україні кількість малих підприємств, принаймні в Харківській області, незважаючи на велику критику нового податкового кодексу, зростає», – зазначив він.

    Заступник губернатора навів у приклад позитивний досвід Польщі початку 1990-х років, яка в умовах світової кризи вистояла за рахунок правильної структури економіки, і зараз також демонструє стабільне зростання заробітних плат і ВВП. Більше 50% економіки Польщі становить малий і середній бізнес.

    Юрій Сапронов заявив, що в Україні підприємець – це людина, яка створює навколо себе як мінімум три робочих місця. Тому ведеться робота з надання низки значних податкових пільг малому бізнесу.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання