Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Богодухівщині відроджується духовність

    12 липня в день Святих апостолів Петра і Павла на Богодухівщині в с. Павлівка з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі відбулося довгоочікуване освячення храму на честь великомученика Георгія Побєдоносця.

    Цієї радісної події територіальна громада чекала довгих 8 років. І відбулася вона завдяки місцевому жителю села Церковному Павлу Макаровичу, який згуртував громаду, залучив спонсорів і сам безпосередньо виконував будівельні роботи.

    Здавалося, що сам Георгій Побєдоносець чудесним образом допомагав будівництву, об’єднував людей заради святої справи.

    На освячення храму зібралась численна павлівська громада. Щоб бути присутніми на історичній події до села з подарунками завітали і гості: перший заступник голови районної державної адміністрації Сизоненко О.В., заступник голови районної державної адміністрації Гурін П.М., голова районної ради Тризна Д.К., депутат обласної ради Васенін А.С., керівник СВК ім. Каразіна Шовковий В.А., заступник директора Богодухівського електромеханічного заводу ДНВП «Об’єднання Комунар» Тесленко О.М.

    Урочистість відчувалася в усьому. Люди, затамувавши подих, спостерігали за злагодженими діями духовенства. Вітаючи прихожан з освяченням храму настоятель Свято-Покровського храму, протоієрей о. Стефаній у своїй змістовній промові наголосив, що лише віра може спасти людину, а храм живе лише тоді, коли до нього з вірою йдуть люди. «Бога можна пізнати лише душею, а не розумом», - підкреслив він.

    У свою чергу о. Стефаній подякував всім, хто був причетний до відродження храму, нагородивши їх відзнаками Харківської єпархії Української Православної Церкви.

    З великою наснагою розходились прихожани після Святої Літургії. Вони впевнені, що незабаром будуть завершені всі необхідні роботи з облаштування їхньої церкви. І свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа 19 серпня вони будуть зустрічати вже не під небесним шатром, як раніше, а у новозбудованому храмі.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання