Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Дитина має зростати та виховуватися в родині

    Як зазначила в ефірі програми «Харків online. День» на ХОД ТРК директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, основна мета діяльності Обласного центру матері та дитини, який функціонує з 2008 року, зберегти сім’ю, зберегти разом матір та дитину.

    «Звертаюся до всіх жінок, які потрапили у скрутну життєву ситуацію. Найбільша цінність в житті - це діти. Сьогодні держава робить все необхідне для того, щоб ви не зробили той останній крок та відмовились від дитини. Дитина має зростати та виховуватися в родині. Саме на це спрямовані нові соціальні ініціативи Президента України «Діти - майбутнє України» («Сімейний затишок - кожній дитині»). Якщо у вас сталася якась кризова ситуація, потрібно знати, що в державі є велика кількість установ, в тому числі центри матері та дитини, де нададуть всіляку допомогу, потрібно лише бажання зберегти дитину», - підкреслила Олена Захуцька.

    За її словами, молодим матерям, які опинилися у складних життєвих обставинах, та їх новонародженим дітям, що перебувають в Обласному центрі матері та дитини, надається соціальна допомога у вирішенні проблем життєдіяльності, у створенні комфортних умов для тимчасового проживання, соціальної реабілітації матерів, допомога у вихованні дітей, захист їх прав та інтересів.

    «Близько 80% жінок, які перебували у центрі, раніше виховувалися в інтернатних закладах. Вони не бачили родинного затишку, на знали родинного тепла. Іноді доводиться привчати їх вести домашнє господарство, вести облік коштів, навчати готувати їжу», - зазначила Олена Захуцька.

    Також вона повідомила, що Центр матері та дитини фінансується за рахунок коштів обласного бюджету, і з року в рік обсяг фінансування збільшується. Цього року виділено 675 тис. грн. Також залучаються кошти благодійників.

    Довідка. В Обласному центрі матері та дитини тимчасово проживають жінки на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матері з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку. Центр розрахований на проживання 25 осіб одночасно (10 матерів з дітьми). В середньому там одночасно перебувають 7-9 матерів.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання