Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Ухвалення декларації про державний суверенітет України – історична подія, яка стала точкою відліку для становлення сучасної української державності

    Про це сьогодні в ефірі програми "Ранковий ексклюзив" на обласному радіо заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Зокрема, він зауважив, що значення ухвалення 16 липня 1990 року Верховною Радою УРСР Декларації про державний суверенітет України важко переоцінити.

    "По суті, Декларація мала стати програмним документом розбудови України як незалежної держави, яким, в тому числі, проголошувалося те, що держава має своє громадянство. Згідно з декларацією, народ України становили громадяни всіх національностей, "всі громадяни рівні перед законом, незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, релігійних переконань, роду і характеру занять". Разом з тим проголошувалась економічна самостійність держави, право розвивати відносини з іншими державами при задекларованому намірі постійно підтримувати нейтральний статус", - сказав Сергій Чернов.

    Також голова Харківської обласної ради додав, що ухвалення декларації про державний суверенітет України стало додатковим імпульсом для розгортання процесу самовизначення національних держав на території СРСР.

    "Тому ухвалення Декларації про державний суверенітет України, безумовно, історична подія, яка заклала підвалини для Конституційного і законотворчого процесу незалежної України, стала віхою в політичному розвитку країни і точкою відліку для становлення сучасної української державності", - підкреслив Сергій Чернов.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання