Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Проведення Днів православного кіно говорить про високий рівень кінофестивалю "Харьковская сирень"

    Таку думку висловив сьогодні в ході відкриття у кінотеатрі "Боммер" Днів православного кіно член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харьковская сирень", кінознавець Володимир Миславський.

    "В Україні та Росії існує досить багато кінофестивалів, велика частина з них займається піар-акціями та іншими нефестивальними заходами. Тільки справжній фестиваль, який хоче заявити про себе, як про серйозний фестиваль, може проводити подібні покази. З цієї точки зору фестиваль "Харьковская сирень" повністю підтверджує свій високий рівень", – підкреслив він.

    Проведення в рамках проекту "Харьковская сирень. P.S." Днів православного кіно приурочене до святкування в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі, яке широко відзначається завдяки Указу Президента України Віктора Януковича. Говорячи про православне кіно, Володимир Миславський відзначив, що цей термін з'явився в Україні трохи більше 20 років тому.

    "Ті 70 років, протягом яких при владі перебував атеїстичний уряд, дали про себе знати, хоча і в радянський час все одно знаходилися великі майстри, які у своїй творчості дуже підспудно, між рядків намагалися говорити про віру. Сучасне православне кіно – це, в першу чергу, фільми, в основі яких лежить любов, а їх автори – глибоко віруючі люди. Тільки в цьому випадку православний фільм буде нести справжню віру і духовність, вести до бога і популяризувати православну віру", – сказав він.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання