Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Лояльні умови кредитування роблять програму молодіжного пільгового кредитування однією з найпопулярніших серед мешканців області

    Сьогодні на Харківщині на виконання завдань Президента України щодо розвитку у регіоні будівельної галузі діють три державні програми, мета яких - допомогти громадянам у вирішенні їх житлового питання. Про це повідомила у ході прямої телефонної лінії в редакції газети «Слобідський край» директор Харківського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Наталія Алферова.

    За її словами, одна з найбільш популярних серед мешканців області - програма молодіжного пільгового кредитування, яка існує з 1998 року і якою можуть скористуватися особи у віці до 35 років. В першу чергу, завдяки своїм лояльним умовам повернення коштів. Родина, яка має трьох і більше дітей не повертає половину отриманих кредитних коштів; 25 % від суми кредиту не повертає родина, в якій двоє дітей; якщо одна дитина - кредит безпроцентний; якщо родина бездітна - за кредит виплачується 3% на рік.

    «У зв’язку з тим, що програма діє вже 15 років та завдяки таким лояльним умовам попит на неї перевищує пропозицію. Зараз у Фонді зареєстровано понад 500 осіб, бажаючих взяти участь у програмі молодіжного кредитування. Це значно більше, ніж розраховувалося для виділення коштів з держбюджету. При наданні кредиту діє рейтингова система. Наприклад, якщо ви перебуваєте на квартирному обліку в пільговій черзі, то в рейтингу маєте 10 балів. Додаткові бали зараховуються також якщо ви - молодий вчений, кандидат наук, видатний спортсмен. З рейтингом можна ознайомитися на сайті "Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву"», - сказала Наталія Алферова.

    Довідка: Станом на 30 липня 2013 року в Харківській області було надано 13 молодіжних житлових кредитів, із них сім кредитів видано за рахунок державного бюджету, а п’ять - з бюджету міста Харкова.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання