Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    У Харківській області реалізуються експериментальні варіанти нових енергозберігаючих проектів

    Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Микола Муригін, в регіоні ведеться активна робота з реалізації завдань та доручень Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення енергетичної незалежності країни. Для цього в області поки що в експериментальних варіантах реалізуються нові енергозберігаючі проекти.

    Прикладами таких проектів, за його словами, є використання на вулицях міст області світлодіодної техніки, геотермальне джерело в Боровій, вітрові та сонячні електростанції.

    «Практично всі ці проекти досить затратні. Тому, на жаль, поки вони реалізуються в одиничному або експериментальному варіанті. Тому що масово сьогодні застосувати такі технології дуже складно. Хоча, приємно, що місто Харків на тих вулицях, де модернізується освітлення, використовує світлодіодні світильники. На сьогодні багато інститутів займаються такими цікавими розробками. Національний університет ім. Каразіна поставив у себе на корпусі сонячні батареї, які дають електроенергію. З часом керівництво установи планує наростити потужності, щоб вистачило повністю для їхнього навчального корпусу. Крім цього, проведені дослідження з впровадження вітрової енергетики. На жаль, не у всіх районах області це можна застосувати. Протягом півтора року проводилися вимірювання сили вітру, вологості, напрямків, та визначено деякі райони, які можуть бути перспективними: Кегичівський, Печенізький», - сказав Микола Муригін.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання