Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Водопостачання та водовідведення - це два найважливіших напрямки житлово-комунальної галузі, які впливають на здоров’я людини та екологічну ситуацію у районі

    Акцентувала під час свого виступу на апаратній нараді у голови райдержадміністрації 21 серпня начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Масалітіна Т.М.

    Тетяна Михайлівна відзначила, що системами централізованого водопостачання в районі забезпечені 31 населений пункт, що становить 40% від загальної кількості (78). По 4 населених пунктах (с. Івано-Шийчине, с. Братениця, с. Лозова, с. Павлівка) наявне локальне централізоване водопостачання, яким користується незначна кількість населення.

    Тарифи на водопостачання затверджено місцевими радами.

    Значна кількість населених пунктах забезпечені питною водою із колодязів.
    Загальна кількість свердловин в сільській місцевості для послуг централізованого водопостачання, які знаходяться в робочому стані, - 53, 15 з них не мають огорож зон санітарної охорони.

    Із загальної протяжності водопровідних мереж в сільських населених пунктах майже 50% потребують заміни, але кошти в місцевих бюджетах на це не передбачаються.

    Об’єкти водопостачання району, зокрема артсвердловини, водонасосні станції, резервуари чистої води та водонапірні башти до зон можливого підтоплення під час проходження дощових паводків та весняної повені не потрапляють.

    За інформацією Краснокутського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби у Харківській області, якість питної води в системах централізованого водопостачання в населених пунктах району відповідає нормативам (інформація станом на 31 травня 2013 року).

    КП «Богодухіввода» надає послуги з вивозу та утилізації рідких побутових відходів тим абонентам, які не підключені до системи централізованого водовідведення. Частина підприємств та організацій вивозять рідкі побутові відходи на очисні споруди КП «Богодухіввода» своїм автотранспортом.

    Місцевим радам рекомендовано привести експлуатацію систем водопостачання та водовідведення у відповідність до чинного законодавства і обов’язково передбачити кошти в бюджетах на покращення технічного стану систем водопостачання.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання