Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Команда Харківської області третій рік поспіль утримує абсолютну першість серед всіх регіонів країни за результатами участі в конкурсі МАН України

    Про це сьогодні в ході обласної конференції на тему «Про підсумки розвитку освіти і науки Харківської області у 2012-2013 навчальному році та завдання на 2013-2014 рік» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки активній реалізації в регіоні завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року.

    «Рік тому в області створено Комунальний заклад «Центр експериментально-дослідної діяльності «Будинок вчителя». Його основне завдання - акумулювати інтелектуальний потенціал обдарованих дітей Харківщини. Результати очевидні. Третій рік поспіль команда нашої області утримує абсолютну першість серед усіх регіонів України за результатами участі в конкурсі Малої академії наук України. Відрадно тут відзначити також загальне перше місце в Україні за результатами всеукраїнського етапу учнівських олімпіад з базових предметів, де з 130 учнів переможцями стали 98 учнів. Крім того, 34 команди Харківської області стали переможцями на осінній і весняній серіях турнірів. Щорічно представники регіону у складі команди України здобувають перемоги на міжнародних олімпіадах. 5 випускників шкіл м. Харкова завоювали 3 золоті медалі в олімпіадах з хімії та математики, 2 бронзові - з інформатики та біології», - сказав Михайло Добкін.

    Також він зазначив, що велика увага приділяється оздоровленню обдарованих дітей. Так, в червні і серпні для 500 обдарованих дітей вже традиційно для Харківської області функціонували літні школи підготовки до Всеукраїнських учнівських олімпіад і конкурсів Малої академії наук України, де з учнями працювали провідні педагогічні та наукові працівники закладів та наукових установ.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання