Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    З 1 січня 2014 року розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу

    Вторинна правова допомога громадянам включає в себе захист від обвинувачення, здійснення представництва осіб, які мають право на таку допомогу, в судах та інших державних органах, органах місцевого самоврядування і перед іншими особами. Також вона передбачає складання документів процесуального характеру. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Харківській області Тетяна Жицька.

    Такі послуги надають Центри безоплатної вторинної правової допомоги. Такий центр у м. Харкові розпочав роботу з 1 січня 2013 року і називається Харківський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Первинна і вторинна правова допомога громадянам надається на виконання соціальних ініціатив Президента України.

    За словами Тетяни Жицької, з 1 січня 2013 року безоплатно вторинна правова допомога надається особам, до яких застосовано адміністративне затримання, особам, які затримані за підозрою у вчиненні злочину, особам, до яких застосовано такі заходи, як утримання під вартою.

    «З 1 січня 2013 року тільки певним категоріям населення надавалася вторинна правова допомога . Законом України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено, що коло осіб розширюється з 1 січня 2014 року. З цього моменту туди буде входити дуже багато категорій населення», - зазначила вона.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання