Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Дорогі земляки!

    Серед багатьох знаменних дат, якими рясніє життя нашого краю, сьогодні ми відзначаємо особливу - 90-річчя утворення Богодухівського району. Ця подія є знаковою для усіх жителів регіону, бо за дев’ять десятиліть Богодухівщина пройшла шлях, уславлений малими та великими подіями, трудовими досягненнями людей, героїзмом під час Великої Вітчизняної війни.

    Наша земля - мальовничий край із щедрими, неозорими ланами, з багатою героїчного історією, дала Україні геніїв літератури, видатних державних діячів та митців. Тут сформувалися характери Василя Каразіна, Марії Загірньої, Миколи Хвильового, Петра Тронька, Михайла Дерегуса, Федора Ємця, Валентина Борисова, Володимира Нахабіна, Петра Заковорота.

     Поєднання минулого і сучасного роблять її унікальною та неповторною. Але, безсумнівно, найціннішим скарбом є ви, шановні мешканці, усі ті, теплом чиїх сердець і невтомністю рук створено все, чим пишається Богодухівський район. Ви відзначаєтеся особливим умінням трудитися з урахуванням перспективи, доводити намічені плани до кінця.

    Ви свято зберігаєте духовну спадщину і традиції минулих поколінь, збагачуєте сучасність та сприяєте розквіту нашої малої батьківщини.

    Вагомим є внесок кожного покоління нашого славного краю в зміцнення економіки, захист своєї Вітчизни. Масовий трудовий героїзм проявили жителі району у важкий передвоєнний період, витримали тяжкі випробування.

    Ніколи не зітруться в пам'яті нащадків звитяжні подвиги тисяч жителів району на фронтах Великої Вітчизняної війни, підпільників і партизанів району в боротьбі із німецькими загарбниками.

    Завдяки ентузіазму в короткий строк були відновлені зруйновані фашистами колгоспи і радгоспи, машинно-тракторні станції. Згодом були засіяні значні площі сільгоспугідь, працювали школи і лікарні, відкрились двері клубів і бібліотек.

    У наступні роки і десятиріччя Богодухівський район славився на всю Україну високими урожаями, розвинутим тваринництвом і садівництвом. А про успіхи ланок Марії Бабенко, Марфи Дашутіної, Мотрони Кучкової знав весь Радянський Союз. Значний поступ вперед зробили освітяни, медики, працівники культури, колективи підприємств промисловості, транспорту і зв'язку, торгівлі, комунального господарства.

     І в період незалежності України трудівники району твердо стоять на державних позиціях, докладають багато зусиль для побудови суверенної держави, демократичного суспільства.

    За все вищезазначене, сумлінну працю, розуміння високого громадянського обов'язку висловлюю вам, шановні земляки, щиру вдячність, засвідчуємо свою шану і повагу. Низький вам уклін!

    Упевнений, що ви зробите район ще кращим, збережете і примножите його вікові надбання, а все, що прославило його, знайде своє добре продовження у майбутньому.

    Нехай Бог благословляє кожну вашу родину міцним здоров’ям, щасливою долею і довгим віком.

    Нових злетів тобі, рідна Богодухівщино!

    З повагою.

    Голова Богодухівської районної
    державної адміністрації
    В.М.Бєлий

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання