Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ВІЛ-СНІД стосується кожного!

    1 грудня все прогресивне людство відзначило Міжнародний день боротьби зі СНІДом. Дана проблема, на жаль, дуже актуальна для нашої країни, адже Україна посідає перше місце в Європі за темпами розповсюдження цієї хвороби. Посилена увага до СНІДу підтверджує ту небезпеку, яку несе в собі ця хвороба, адже ліки від неї досі не винайдені.

    Чомусь багато хто продовжує вважати, що ВІЛ/ СНІД – це якась «заморська» хвороба і нас це не стосується. Але це не так. Нині на обліку у Богодухівському районі перебуває 29 ВІЛ-інфікованих осіб, з них 5 дітей. Але це лише офіційні дані, які різко вирізняються від реальної цифри. Тому для реальної картини цю цифру слід збільшити у 7-10 разів! Це люди, які ходять чи працюють поруч з нами, живуть у сусідньому будинку, квартирі. Деякі приховують свій статус, боячись осуду, бо на жаль, наше суспільство не досить толерантне до ВІЛ-позитивних людей, хоча доведено, що в побуті, при дотриманні простих норм безпеки, ці люди безпечні для оточуючих, а от їм, як нікому, потрібна підтримка і розуміння. А деякі, можливо, й самі не знають про свій статус, а тому продовжують становити загрозу для інших.

    Беручі до уваги небезпеку, яку несе в собі ВІЛ-СНІД, Богодухівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поставив собі за мету - привернути до даної проблеми увагу якомога більшої кількості населення району та озброїти кожного знаннями та правилами безпечної поведінки шляхом проведення низки групових заходів.

    Так, 20 листопада у Богодухівському підрозділі кримінально-виконавчої інспекції проведено День соціальної служби на тему «Ти і ВІЛ».

    21 листопада в Богодухівському професійному аграрному ліцеї відбувся відео лекторій «ВІЛ стосується кожного!».

    28 листопада такі ж відео лекторії проведені з вихованцями Богодухівського СНВК та під час зустрічі з безробітними в районному центрі зайнятості.

    29 листопада волонтери районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели вуличну роботу під гаслом «Червону стрічку носять небайдужі!» та взяли участь в акції «ХХІ століття без наркотиків та СНІДу».

    29 листопада на дискотеці «Джем» проведено тематичну дискотеку, приурочену до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

    Не забувайте, що ваше здоров’я – це ваше життя, і яким воно буде, залежить лише від вас. Для цього потрібно виробити у себе модель безпечної поведінки:

    - ні за яких обставин не користуватися з іншими людьми одними й тими ж голками та шприцами для введення лікарських речовин ( в тому числі й наркотиків);

    - виключити статеві стосунки з особами, відносно яких немає впевненості, що вони не інфіковані ВІЛ;

    - зменшити максимально кількість сексуальних партнерів (так як відслідковується пряма залежність ймовірності зараження ВІЛ-інфекцією від кількості сексуальних партнерів), утримуватися від статевих контактів, зберігати вірність одному партнерові та регулярно використовувати презервативи.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання