Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Реформа місцевого самоврядування необхідна територіальним громадам і жителям України

    «Реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади, які готуються на виконання завдання Президента України, потрібні не для Європейського союзу або країн Митного союзу, вони потрібні для нашої держави, наших територіальних громад і наших людей», – зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» голова Харківської облради Сергій Чернов.

    За його словами, вони мають бути направлені на покращення надання послуг населенню, оптимізацію системи управління, законодавче врегулювання проблемних питань, які залишилися ще з Радянського Союзу. Необхідно проводити зміни, ухвалювати відповідні закони і нормативні документи, створювати умови для того, щоб територіальні громади були активними, а діалог з людьми – постійним. Сергій Чернов підкреслив, що люди ще на стадії підготовки мають розуміти, які рішення готує влада, і разом з нею розділяти відповідальність за реалізацію цих рішень.

    Голова облради повідомив, що за 3 роки була підготовлена Концепція реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. Вона за цей час пройшла всі етапи обговорення і погодження як в територіальних громадах всієї країни, так і в громадських організаціях і різних інституціях. Документ знайшов підтримку і затверджений після погодження галузевими Міністерствами і Урядом України. На сьогоднішній день підготовлений проект Указу Президента, який завізований Прем’єр-міністром України і сьогодні знаходиться на доопрацюванні в Адміністрації Президента.

    «Життєва практика довела, що транскордонне, прикордонне і регіональне співробітництво як всередині держави, так і між регіонами різних держав, ефективне. Сьогодні досвід багатьох країн говорить про те, що інтеграційні процеси, які відбуваються як раз на рівні регіонів чи громад, зрозумілі для людей і мають сенс для впровадження», – додав Сергій Чернов.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання