Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Головний пріоритет дій влади - захист національних інтересів та інтересів кожного громадянина

    Сьогодні тема євроінтеграції, євромайдану – тема номер один в Україні. Її обговорює чи не кожен свідомий житель нашої країни, всі засоби масової інформації. Свою думку з цього приводу висловив голова районної державної адміністрації В.М.Бєлий під час прес-конференції для районної газети «Маяк».

    - Останнім часом ми бачили прагнення нашої країни, Президента, Кабінету міністрів підписати угоду з Європейським Союзом. І це зрозуміло, адже Україна, знаходячись у центрі Європи, вибрала правильний шлях. І, впевнений, нам ніхто не завадить перебувати у тій європейській спільноті, у якій ми маємо бути.

    Без сумніву, Україна продовжить курс на євроінтеграцію. Призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом продиктована наміром Уряду добитися вигідніших умов, виконання яких не призвело б до соціально-економічного краху в Україні.І Президента не можна обвинуватити у відсутності патріотизму, адже він правильно сказав: "Як тільки ми вийдемо на той рівень, який для нас буде комфортним, і коли він відповідатиме нашим інтересам, коли ми домовимося на нормальних умовах, тоді будемо розмовляти про підписання. Коли це буде? Швидко або не дуже швидко. Час покаже. Я хочу, щоб цей час настав якомога швидше».

    Хочу сказати, що проект Угоди про асоціацію в нинішньому варіанті не створює рівноправних умов для обох сторін. За думкою експертів, для переходу української економіки на європейські стандарти необхідно не менше 20 мільярдів євро на рік, а в цілому до 2017 року потрібно близько 160 мільярдів євро. Водночас, підписання Угоди не означає вступ України до Європейського Союзу, й Україна не буде допущена до європейських фондів. Тому, у разі підписання даного варіанту Угоди про асоціацію, втрати для української економіки будуть колосальними. Президент наголосив на необхідності узгодження плану дій з метою зняття суперечностей і врегулювання проблем у торговельно-економічному співробітництві з Росією та іншими членами Митного союзу. Підтримую я і главу держави за його прагнення започаткування співпраці у форматі Україна - ЄС - Росія. Адже ми вже сьогодні бачимо, які проблеми мають машинобудівна, ракетно- космічна, суднобудівна, авіаційна галузі, військово –промисловий комплекс : від розриву економічних стосунків з Росією постраждали підприємства, люди втрачають роботу.

    Наявна економічна ситуація, світова рецесія визначають негативні наслідки і для України, і для ЄС у разі підписання Угоди про асоціацію в даний момент. Це - загроза економічному суверенітету країни. Так, в умовах лібералізації торгівлі українські виробники відчують посилення тиску з боку конкурентів з країн ЄС і постануть перед перспективою згортання виробництв. А це - втрата сотень тисяч робочих місць, різке скорочення надходжень до бюджету, що призведе до невиконання державою соціальних зобов'язань, девальвації національної валюти.

    Незважаючи на заяви про підтримку української сторони в торгових суперечках з Росією, ЄС нічого не зробив для реальної допомоги вітчизняним виробникам. У Проекті Угоди про Зону вільної торгівлі були збережені низькі квоти на експорт з України сільськогосподарської продукції. Так, неадекватною є квота на експорт до країн ЄС 1 млн тонн українського зерна при експортному потенціалі 24-26 млн тонн, істотно скоротився б і експорт кукурудзи - до 400 тонн з нинішніх 6 млн тонн. А умови МВФ – заморозити заробітні плати і підняти тарифи населенню? Президент ніколи на це не піде!

    Діюча влада провела значну роботу для забезпечення євроінтеграційного курсу України та приведення національного законодавства у відповідність до законодавства ЄС. Прийнято значну кількість законів, десятки підзаконних актів. Відповідно до рекомендацій європейських інституцій розпочато реалізацію Конституційної, медичної реформ, внесено зміни до Кримінального виконавчого і Кримінального процесуального, Митного кодексів, проведена модернізація виборчого законодавства, розпочато реформу судової системи та прокуратури. До європейських стандартів і норм адаптовано законодавство у сфері ЗМІ, захисту персональних даних, боротьби з корупцією. Величезна робота проведена для лібералізації візового режиму з країнами ЄС.Активно впроваджуються соціальні ініціативи Президента, які є підтвердженням того, що ми йдемо європейським шляхом.

    Курс України не євроінтеграцію не має альтернативи. Водночас, Україна повинна мати достатній економічний ресурс для імплементації цієї угоди та мінімізації ризиків.

    Головним пріоритетом дій влади сьогодні є захист національних інтересів та інтересів кожного громадянина.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання