Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Глава держави: Уряд має прискорити роботу щодо умов для підписання Угоди з ЄС

    Президент України Віктор Янукович доручив Уряду прискорити роботу щодо мінімізації ризиків у разі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

    «Ризики, які є для нашої економіки, нам їх потрібно мінімізувати. Процес повинен бути прозорий за участі товаровиробників, щоб усі собі чітко уявляли, яке майбутнє. Як тільки ми знайдемо порозуміння і буде досягнуто такий компроміс - підпис буде стояти», - сказав Глава держави під час зустрічі з Президентами Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмою та Віктором Ющенком.

    Як зазначив Віктор Янукович, конкретні дії почнуться найближчими днями.

    «Скоріш за все, завтра вийде наша робоча група на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром Арбузовим до Брюсселя, і почнеться робота спільної робочої групи Україна-ЄС. Європейська Комісія запропонувала нам розпочати цю роботу», - підкреслив Президент, додавши, що Уряд буде постійно інформувати громадськість про хід цієї роботи.

    Глава держави наголосив, що Україна прагне захистити інтереси вітчизняного товаровиробника.

    «Ми хочемо отримати умови, які б задовольняли сьогодні Україну, українських товаровиробників, український народ. І ці умови створювали для нас можливості розвитку нашої країни», - сказав він.

    Зокрема, за його словами, в разі підписання Угоди з ЄС могли виникнути складнощі в аграрному секторі. «Я абсолютно відповідально хочу сказати, якщо в такому вигляді Угода була б підписана, вона б створила багато складнощів в аграрному секторі економіки», - зазначив Віктор Янукович.

    «Тому по всім товарним групам, по яким ми будемо вести переговори з ЄС, підхід буде однаковий: якщо ми відкриваємо ринок і віддаємо Європі, то на яких умовах. Що взамін? Будуть компенсації? Які компенсації?» - зауважив він.

    На переконання Глави держави, цей процес має бути прозорим.

    «Я хочу, щоб товаровиробники приймали участь у цьому процесі. Я не хочу, щоб цей процес був закритий. Треба, щоб він був відкритий, прозорий і за участю представників, товаровиробників аграрного сектору економіки», - підкреслив Президент.

    «Ми поставили завдання зараз Уряду - прискорити цю роботу, залучити стільки фахівців, скільки потрібно», - додав Віктор Янукович.

    За його словами, ця робота має бути виконана до наступного саміту Україна-ЄС в березні наступного року, «але це буде залежати не тільки від нас, це буде залежати від Європейської Комісії». «Мету таку ми ставимо», - підкреслив Віктор Янукович.

    Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президент України Віктор Янукович

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання