Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Повнота і правильність ведення обліку земель має велику значимість як для землекористувачів, так і для органів влади

    Таку думку 11 грудня в ході апаратної наради у голови районної державної адміністрації висловила начальник відділу Держземагенства у Богодухівському районі Торяник Н.В.

    У своєму виступі вона наголосила на необхідності тісної співпраці з органами місцевого самоврядування. «Якщо ми не хочемо допустити використання земель без відповідного їх оформлення, сплати податків за її використання, нам потрібно спільно вести відповідний облік»,- зазначила Наталія Володимирівна.

    Також було зауважено, що на сьогодні при підготовці облікових відомостей органами місцевого самоврядування існує ряд проблемних питань, зокрема, відсутнє подання звітності власниками землі та землекористувачами виконкомам (радам), про зміни, що відбулися в складі їх землекористування, і як наслідок – невідповідність звітних даних фактичному використанню земель за минулий рік та подальше надання неповних відомостей на державному рівні. Перешкодою на шляху здійснення контрольних повноважень органів місцевого самоврядування є те, що передбачене законодавством право органів місцевого самоврядування вимагати у землевласників та землекористувачів певні відомості щодо стану використання земельних ділянок (ч.2 ст.18 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.35 Закону України «Про охорону земель» тощо не підкріплене санкціями за не надання інформації.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання