Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Водохреща – свято зцілення, прощення та оновлення

    Водохреща – це третє найбільше свято, яке завершує цикл Різдвяних свят. Християнський світ відзначає свято Водохреща 19 січня. Його ще називають Йорданом. Йордан – народна назва християнського обряду освячення води. Його здійснюють на згадку про хрещення Ісуса Христа в Йордані, описане у Євангеліє. Свято має й іншу назву – Богоявлення, яка походить від того. що згідно з біблейськими оповіданнями, під час хрещення Ісуса на Нього зійшов із небес Дух Святий у вигляді голуба, і голос почувся із неба: «Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав…!».

    На Богодухівщині дотримуються вивірених роками традицій, пов’язаних з цим православним святом. У неділю, 19 січня, у Свято-Покровському храмі зранку відбулось урочисте богослужіння. Потім свято продовжилось Хресною ходою віруючих, яка пройшла від Свято-Покровського храму до міського водоймища Копань. Отець Стефаній провів святковий молебень, здійснив освячення води у водоймищі., привітав усіх богодухівців зі святом Богоявлення, побажав доброго здоров´я та благополуччя.

    Привітав мешканців Богодухівщини і голова районної державної адміністрації Бєлий В.М., який побажав землякам щастя, здоров´я, достатку і щоб вода завжди захищала від усіляких негараздів.

    Після освячення води з особливим настроєм скупалися у Копані богодухівські «моржі». У «Йордань» заходили як діти, так і зовсім сиві, з вірою, що свята вода захистить їх від тяжких недуг.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання