Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    На Богодухівщині відзначили День Соборності та Свободи України

    День Соборності - свято України, що відзначалося 22 січня в день проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулася в 1919 році.

    30 грудня 2011 року Указом Президента України В.Ф. Януковича День Соборності на офіційному рівні було скасовано і встановлено День Соборності та Свободи України. Тому третій рік поспіль українці святкують День Соборності та Свободи України.

    Так, на виконання завдань Президента України щодо забезпечення національної єдності та громадянської злагоди в м. Богодухові 22 січня біля пам’ятника Т.Г.Шевченка відбулися урочистості заходи з нагоди цього державного свята. В заходах взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Сизоненко О.В., заступник голови районної ради Самутін І.П., керівники органів місцевого самоврядування, представники трудових колективів підприємств, установ та організацій, осередків політичних партій та громадських організацій, громадськості.

    Всі виступаючі цього дня наголосили на тому, що 22 січня - подвійне свято, адже воно об’єднує дві фундаментальні цінності українців - соборність і свободу. «Відзначення Дня соборності та свободи сприятиме посиленню консолідації та інтеграції нашого суспільства, яке за допомогою соборницьких і свободолюбних принципів вирішить проблеми, які стоять сьогодні перед Україною, перед громадянським суспільством. Ми й надалі маємо пам’ятати, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші діти та внуки»,- було наголошено у виступах.

    Стрімко лине час. Однак територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й пам’ять про незліченні жертви, які протягом віків принесені українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання