Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Пріоритетні напрямки роботи райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування в 2013 році були спрямовані на покращення соціально-економічного стану району та реалізацію соціальних ініціатив Президента України

    Про це 22 січня в ході спільного засідання колегії районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району наголосив заступник голови райдержадміністрації Юрченко О.В.

    Як було зазначено в доповіді, проведена значна робота по удосконаленню управлінської діяльності в районній державній адміністрації. З метою вирішення проблемних питань життєдіяльності територіальних громад, які не вирішувалися тривалим часом, та попередження і усунення явищ, що негативно сприймаються громадськістю, забезпечено проведення «Днів влади у громаді» (лютий-червень 2013 року).

    Головою районної державної адміністрації особисто здійснено виїзди до усіх 23 місцевих рад району, за результатами чого видано відповідні доручення. Їх виконання проаналізовано на апаратній нараді у голови районної державної адміністрації 17 липня 2013 року (доручення голови районної державної адміністрації від 08 серпня 2013 року №01-03/2328).

    Поряд з цим, без реального вирішення залишається низка завдань, наданих під час проведення «Днів влади у громаді». Їх невиконання, здебільшого, пояснюється об’єктивними причинами: більшість рад провела необхідні роботи для виконання того чи іншого завдання, але такі фактори як затримка проходження платежів через управління Державної казначейської служби України у Богодухівському районі, знаходження документів на погодженні у відповідних організаціях, недостатнє фінансування та інші, унеможливлюють реалізацію поставлених завдань.

    У 2013 році також головою районної державної адміністрації відвідано населені пункти району в рамках «Дня віддаленого села» (липень-грудень 2013 року), спрямованого на забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення. Метою таких днів є усунення причин, що породжують скарги населення, зокрема соціально-економічного розвитку територій, впорядкування населених пунктів, розвитку підприємництва, створення нових робочих місць, газифікації населених пунктів, діяльності шкіл, установ охорони здоров’я, роботи підприємств, у тому числі й агропромислового комплексу, виплати заробітної плати і соціальних допомог, розвитку зеленого туризму тощо.

    Було охоплено 19 населених пунктів району, внаслідок чого, оформлено 11 доручень, із зазначенням конкретних строків виконання, та 15 звернень громадян. Основними, характерними для кожної ради, залишаються питання освітлення населених пунктів, вивозу твердих побутових відходів, відновлення водопостачання, забезпечення автобусного сполучення, кронування дерев, ремонту та очищення колодязів, відновлення роботи радіомовлення та телефонного зв’язку, ремонту доріг, відновлення параметрів електричної напруги та усунення пошкоджень ліній електропередач, встановлення автобусних зупинок та дорожніх знаків, земельних та майнових питань.

    З метою залучення до державної служби обдарованої молоді вакантні посади заміщуються молодими перспективними працівниками (із 4 призначених у 2013 році фахівців, двоє - молодь до 30 років). У сформованих на 2014 рік списках до кадрового резерву районної державної адміністрації молодь до 35 років становить 57%. Молоді державні службовці направляються на навчання за магістерською підготовкою (в Академії державного управління навчаються 3 особи віком до 35 років, в Харківському національному економічному університеті – 4 особи). За професійними програмами підвищення кваліфікації та на короткотермінові тематичні семінари з актуальних питань державного будівництва торік пройшли навчання 9 державних службовців віком до 30 років, 5 молодих фахівців підвищили кваліфікацію шляхом самоосвіти в рамках проведення І туру конкурсу «Кращий державний службовець».

    41% державних службовців, які працюють у районній державній адміністрації - це молодь віком до 35 років.

    У 2013 році в апараті районної державної адміністрації впроваджено систему відеоконференцзв’язку та VoIP-телефонії (60 тис.грн.).

    Вживалися заходи щодо покращення соціально-економічного стану району.

    Протягом 2013 року виготовлена проектно-кошторисна документація на газифікацію сіл Сінне, Шуби, Зарябинка, Леськівка, Степне, Вінницькі Івани, Дехтярі, Коротке, Ріпки та Вертіївка.

    Для забезпечення виконання пріоритетів щодо розвитку комунальної інфраструктури розпочато будівництво Комплексу по управлінню комунальними відходами в м.Богодухові.

    З метою організації вивозу твердих побутових відходів із сільських населених пунктів району торік місцевими радами придбано 22 контейнери, укладено 18 договорів із КП «Богодухівжитло» та 1 - із КП «Вільшанське» (Крисинська сільська рада) на захоронення твердих побутових відходів. Не уклали договори Гутянська селищна, Іваношийчинська та Кленівська ради.

    На проведення ремонту комунальних автодоріг району у минулому році в район надійшли бюджетні кошти у сумі 890,8 тис.грн., з яких виконано робіт на суму 542,9 тис.грн., оплачено виконавцям робіт 382,2 тис.грн.

    За кошти місцевих бюджетів виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт комунальних автодоріг в смт Шарівка, с.Губарівка, та вулиць Молокова і Заводська в м.Богодухові.

    Протягом 2013 року в районі встановлено 11 автобусних павільйонів, а саме:

    - 2 по Богодухівській міській раді;

    - по 1 на території Шарівської (смт Шарівка) та Гутянської (смт Гути) селищних рад, Зарябинської (с.Леськівка) сільської ради;

    - по 2 на території В.Іванівської (с.Дехтярі, с.В.Івани), Павлівської (с.Кручик, с.Павлівка) та Крисинської (с.Крисино, с.Максимівка) сільських рад.

    Усі місцеві ради району проводили роботу щодо відновлення вуличного освітлення. Торік воно відновлено у 13 населених пунктах, а саме: у селах Сінне, Шийчине, Шуби, Полкова Микитівка, Павлівка, Кручик, Вінницькі Івани, Петропавлівка, Ульянівка, Хрущово-Микитівка, Сазоно-Баланівка та селищах Горького і Балабанівка, а також розширено у селах Крисино та Максимівка.

    За кошти міської ради (30 тис.грн.) розроблена проектно-кошторисна документація та отримано висновок будівельної експертизи на будівництво водопровідної мережі від водогону по вул. Пушкіна до водозабору по вул. Катукова в місті Богодухові.

    Розпочато роботи по реконструкції спортивного майданчика в м. Богодухові по вул.Леніна.

    Продовжувався благоустрій існуючих дитячих ігрових майданчиків та встановлено 14 нових.

    З метою удосконалення діяльності та покращення матеріально-технічної бази закладів соціально-гуманітарної сфери торік отримано позитивний висновок будівельної експертизи на реконструкцію існуючої частини будівлі школи у с. Петропавлівка під дошкільний навчальний заклад. Даний об’єкт було включено до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік.

    У минулому році створено Івано-Шийчинський навчально-виховний комплекс, на базі якого відкрито групу короткотривалого перебування у дошкільному підрозділі 20 дітей.

    Виготовлено проектно-кошторисну документацію щодо створення навчально-виховного комплексу в с.Матвіївка.

    Переобладнано душові кімнати під санітарні вузли в будівлі Івано-Шийчинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

    Проведено капітальний ремонт санітарного вузла та переобладнання душової кімнати під санітарний вузол у будівлях Кручанської, Кленівської та Матвіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Гімназії №1, Павлівської, Вінницько-Іванівської, Петропавлівської, Семеноярської, Сіннянської та Олександрівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

    Виготовлено проекти на заміну обладнання котельної на твердому паливі Матвіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Братеницької та Івано-Шийчинської ЗОШ І-ІІ ступенів.

    Виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт даху та заміну вікон Первухінського дошкільного навчального закладу, виконані роботи щодо газифікації дошкільного навчального закладу в с. Кручик.

    З метою забезпечення розвитку первинної медико-санітарної допомоги торік створено КЗОЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Богодухівського району» як окрему юридичну особу.

    За рахунок усіх джерел фінансування на проведення капітальних ремонтів приміщень закладів культури використано 228,5 тис.грн. (дах районного будинку культури, система опалення Максимівського сільського клубу), поточних ремонтів - 240,9 тис.грн.

    З метою сприяння в отриманні суб’єктами малого бізнесу у виробниче користування незадіяних приміщень спільної та комунальної власності торік відчужено шляхом продажу 2 об’єкти комунальної власності (житловий будинок по вул. Леніна в м.Богодухові (51,125 тис.грн.) та будівля колишньої їдальні в с.Гавриші (28,8 тис.грн.).

    У 2013 році діяв 21 договір оренди спільної власності територіальних громад району із суб’єктами господарювання, надходження від яких до районного бюджету склали 141,8 тис.грн. Всього до загального фонду бюджету району торік від оренди майна надійшло 262 тис.грн.

    З метою забезпечення ефективного функціонування агропромислового комплексу за минулий рік господарствами району придбано сільськогосподарської техніки і обладнання вітчизняного та іноземного виробництва на суму 32,7 млн.грн.

    Для раціонального використання земель та їх охорони господарства району застосовували енергозберігаючі технології обробітку ґрунту, що дозволяють краще підготувати ґрунт, зберегти вологу, значно зменшити дію механізмів на структурність ґрунтів.

    Особлива увага приділялася правильному розташуванню культур по попередниках, що послабляє негативний вплив на ґрунти. Так, із 50 суб’єктів господарювання, які використовують земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею понад 100 га отримали дозволи для розроблення та затвердження в установленому порядку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь і передбачають заходи з охорони земель - 39, уклали угоди з проектними організаціями - 12, виготовили проекти - 5.

    З метою підвищення раціонального використання земельних ресурсів збільшено застосування мінеральних добрив від 80 кг діючої речовини на 1 га ріллі за попередній рік до 105 кг - за минулий рік.

    З метою залучення коштів на вирішення проблем територіальних громад органи місцевого самоврядування району брали участь у різних конкурсах по залученню інвестиційних коштів. У минулому році переможцями обласного конкурсу «Разом у майбутнє» визнано 3 сільські ради, що дало можливість замінити вікна у Лозівському сільському клубі та Сіннянському сільському будинку культури, провести ремонт Горьківського сільського клубу, провести реконструкцію пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи «Чорнобильські дзвони» та встановити дитячий майданчик на мікрорайоні багатоповерхових будинків по вул. Дем’яна Бєдного в м.Богодухові.

    За поданням районної державної адміністрації 12 об’єктів соціально-економічного значення району, які потребують значних капіталовкладень було включено до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2013 рік, на 1 з яких виділено кошти (комплекс по управлінню комунальними відходами в м.Богодухові).

    Протягом 9 місяців 2013 року за рахунок різних джерел фінансування в економіку району залучено 39,8 млн.грн. інвестиційних коштів, що на 5% більше, ніж за відповідний період попереднього року.

    Разом з тим, через відсутність фінансування не виконано ряд пріоритетних завдань. Зокрема, не завершено впровадження в апараті районної державної адміністрації сучасної системи електронного документообігу з використанням цифрового підпису (90 тис.грн.), не виконані пріоритетні завдання за напрямком «житло», частково - за напрямками: «газифікація», «розвиток комунальної інфраструктури», «удосконалення діяльності та покращення матеріально-технічної бази закладів соціально-гуманітарної сфери».

    З метою закріплення та розвитку позитивних тенденцій, вирішення проблемних питань в економіці, соціальній сфері, забезпечення фінансової стабілізації в усіх галузях господарства району визначені пріоритетні напрями роботи районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування на 2014 рік.

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання