Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Виконання Закону України “Про Державний реєстр виборців” на території Богодухівського району

    За підсумками роботи відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації (далі - відділ) проаналізовано стан виконання на території району Закону України “Про Державний реєстр виборців.” Слід зазначити, що робота відділу була направлена на проведення щомісячного поновлення персональних даних виборців, візуальних перевірок повноти та коректності даних, а також на проведення заходів для досягнення максимальної достовірності, повноти, цілісності бази даних Державного реєстру виборців району.

    Основне навантаження щодо уточнення персональних даних виборців припадає на органи державної міграційної служби, тому актуальність та достовірність даних Державного реєстру виборців залежить безпосередньо від якості відомостей, що подаються цим суб’єктом подання.

    Постійно проводяться заходи щодо перевірки та уточнення персональних даних виборців шляхом направлення запитів до суб’єктів подання відомостей про виборців та розгляду звернень громадян. Протягом І кварталу 2014 року направлено 12 запитів щодо 232 виборців. Всі запити було направлено до Богодухівського РС ГУДМС України в Харківській області.

    Відділом проводилася робота щодо виправлення некоректностей зазначення місця народження виборців, відсутності номерів будинків у виборчих адресах, перевірено та опрацьовано виборчі адреси виборців, що змінювали адресу в Реєстрі на її відповідність зареєстрованому місцю проживання. Фактична кількість опрацьованих записів з початку 2014 року склала 1007 змін. Проводилася робота щодо виявлення та вилучення кратних включень виборців, перевірки та виправлення некоректних записів Реєстру. За І квартал 2014 року знищено 214 записів.

    Найбільш достовірні та актуальні дані відділ отримує від виборців під час уточнення ними своїх персональних даних, внесення до Державного реєстру виборців. Але негативним є те, що явка виборців до відділу активізуватися почала лише в передвиборчий період, в інший час - майже відсутня.

    З метою підвищення явки виборців для уточнення своїх даних відділом проведено низку заходів, а саме:

    - щомісяця проводиться інформування виборців через газету “Маяк”;

    - постійно на офіційному веб-сайті районної державної адміністрації присутнє звернення до виборців району щодо необхідності уточнення персональних даних у Державному реєстрі виборців;

    - в приміщенні районної державної адміністрації розміщено стенд відділу, який містить перелік послуг, що надаються ним, порядок адміністративного оскарження рішень дій чи бездіяльності органів реєстру, блок-схеми звернення виборців до Реєстру тощо;

    - в місцях масового відвідування виборців у сільських, селищних, міській радах та на підприємствах, в установах і організаціях району розташовано інформаційні плакати про необхідність перевірки та уточнення персональних даних в Державному реєстрі виборців;

    - суб’єктам подання відомостей рекомендовано під час проведення особистих прийомів громадян пропонувати звертатися до відділу щодо перевірки своїх даних.

    Відділом налагоджено співпрацю із суб’єктами подання відомостей, тому поновлення за вказаний період проведено вчасно та в повному обсязі.

    Для досягнення максимальної достовірності, цілісності та повноти бази даних Державного реєстру виборців району працівниками відділу здійснюються виїзні прийоми до місцевих рад району. З початку 2014 року було проведено виїзні прийоми до Зарябинської, Крисинської сільських та Гутянської селищної рад.

    Щоденно у робочі дні начальник відділу ведення Державного реєстру виборців проводить особистий прийом виборців з метою уточнення, перевірки персональних даних та факту присутності виборців у базі даних Державного реєстру виборців. За І квартал 2014 року до відділу звернулося 15 осіб, за результатами звернень було написано 4 заяви.

    Отже, зазначені вище факти свідчать про те, що відділом постійно здійснюється робота щодо актуалізації повноти та цілісності бази даних Реєстру відповідно до вимог чинного законодавства України.

    Хочу нагадати нашим землякам, що кожен виборець може звернутися особисто, або через уповноважену ним особу до відділу, який знаходиться: м.Богодухів, пл. Червона, 2, каб.18, 19 (приміщення районної державної адміністрації, 2-й поверх), контактні телефони: 3-46-75, 3-08-63.

    Начальник відділу ведення
    Державного реєстру виборців
    апарату районної державної
    адміністрації
    А.М. Костенко

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Березень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    26272829123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання