Райдержадміністрація

Пропозиції

    Корисні посилання










    Календар свят. Мова, граматика, спілкування

    Прокуратура Харківської області закликає мешканців регіону до реалізації своїх конституційних прав у законний спосіб

    Василь Синчук звернувся до усіх мешканців Харківської області із застереженням не піддаватися на провокаційні заклики.

    «На моє переконання, на Харківщині ситуація поступово вирівнюється. Є впевненість, що позитивна динаміка матиме ефективний розвиток. Сьогодні, на жаль, ще є люди, які не мають повної інформації щодо політичної та економічної ситуації в Україні. Їх довірою зловживають. І ці громадяни, не розуміючи всієї відповідальності за свої дії, беруть участь у несанкціонованих мітингах», - прокоментував нинішню ситуацію в регіоні прокурор області Василь Синчук.

    За його словами, люди зобов'язані знати, що згідно з чинним законодавством висловлювати свої переконання можна тільки у встановлений законом спосіб. Зокрема, ст. 39 Конституції України передбачено, що про проведення мітингів, зборів і демонстрацій завчасно сповіщаються органи влади чи органи місцевого самоврядування.

    Заявки на мітинги, що відбувались у Харкові у вихідні, до органів влади не подавались.

    «Я переконаний, що не дивлячись на спроби розділити нашу державу, цього не вдасться зробити. Ситуація стабілізується. Жителі регіону, пересічні громадяни оцінили спроби окремих осіб у незаконний спосіб позбавити нашу країну державності, і поступово кількість прихильників сепаратистських настроїв зменшується», - відзначив прокурор області.

    Відповідно до ст. 2 Основного закону, Україна є унітарною державою, а її територія в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

    Тому заклики до порушення територіальної цілісності та недоторканності України, зокрема, до федералізації та проголошення так званої «Слобожанської народної республіки», що лунають під час масових зібрань, суперечать Закону та тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

    Нагадаємо, питання про зміну території України вирішуються виключно на всеукраїнському референдумі, який призначається Верховною Радою України.

    Джерело: Харківська ОДА

    Пошук по сайту



















    Архів новин

    Квітень 2024
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293012345

    Знайдіть нас на Facebook


    Корисні посилання